Najdi forum

Pozdravljeni!

Pišem vam zato da bi vas vprašal če je možno še kaj pripomoči moji poškodbi najprej vam bom napisal potek operacije ter diagnozo.

Na operacijski mizi v splošni anesteziji napravimo halo ekstenzijo in ga namestimo na operacijsko mizo.
Položaj vretenc kontroliramo pod rtg ojačevalcem in menim da je položaj dober.Pripravimo operativno polje in ga sterilno pokrijemo.Nato napravimo rez na levi strani vratu,prerežemoplatizmo in prepariramo topo do sprednje strani hrbtenice in indentificiramo korpus C 5 s pomočjo rtg ojačevalca in nato odstranimo diskus C 5 in C 6, ki je v zadnjem delu pretrgan,posteriorni longitudinalni ligament pa ni poškodovan.
Nato odstranimo se diskus C 4 C5 in nato napravimo kortektomijo C5 delno s pomočjo kostnih Ščipalk in nato še z brušenjem ker iz spongiozne kosti močno krvavi.
Zadnjo faseto C5 odstranimo do posteriornega longitudinalnega ligamenta tako,da ni več nobenega pritiska na medulo.Nato vzamemo kostni TRansplantat iz leve kriste iliake in ga vstavimo med korpusa C4 in C5 in fiksiramo s Titanijevo ploščico.Kontrolni položaj pod rtg ojačevalcem hrbtenice kostnega transplantata in osteosintetskega materiala,rani izperemo,dreniramo in zašijemo po plasteh.Nmaestimo mu trdo vratno ortozo in odstranimo halo trakcijo.

Diagnoza: Fractura comminutiva corporis C V. S 12.2 Fissura corporis C IV.etC VI. S 12.2 Contusio medulae spinalis Tetraparesis. Od operacije je minilo 2 leti in pol vendar imam še kar slabotno stanje v roki oziroma pri prstih ter zapestju (nimam moči) na levi nogi ne čutim bolečine, toplote.

Zanima me če bi se vse moje težave lahko opravile z operacijo ali kakorkoli drugače naj se povem da sem star 21 let in bi rad kar se le da naredil da bi bilo moje zdravje boljše.Hvala vam v naprej za vas odgovor Lp

Gre za hudo oškodbo, težko operacijo in resne posledice, predvsem je problematična poškodba hrbtenjače. Poseg je bil vsekakor nujen, težav pa z novim operacijskim posegom niso rešljive.
Sledite navodilom zdravnika, potrebno je izvajati terapije, ki izboljšujejo prehranjenost tkiva, kjer je prišlo do poškodbe z rednim izvajanjem predpisane telovadbe in fizioterapije.
Manualna terapija v vašem primeru žal ne pride v poštev.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

lepo podravljeni
mene pa nekaj zanima glede kolena. od decembra pa do februarja sem imela 3 poškodbe istega kolena. prvo sem imela natrgane vezi drugič in tretjič pa natolčeno pogačico. pred 4 leti pa sem imela operacijo kolena ker mi je rastlo divje meso. sedaj sem opazila da mi večkrat sklecne v kolenu in včasih tudi padem. v kolenu je takšen občutek kot da bi mi kr naenkrat koleno skočilo ven in nazaj noter. imam tudi občutek nemočnosti v kolenu. bi lahko bilo kaj narobe z kolenom? na slikanju ni nikoli pokazalo da bi bilo kaj narobe.mene je pa strah da bi se hujše poškodovala če bi se mi to zgodilo med tekmo( treniram košarko). ko smo imeli tekme sem vedno zelo velikokrat padla ko prej nikoli nisem. enkrat sem tako padla da sem se po parketu popeljala z vso močjo v zid .je lahko kaj narobe z kolenom? včasih imam tudi občutek nestabilnosti v kolenu. bi lahko bilo kaj hujšega?
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor

Verjetno gre za poškodbo vezi, ki se na Rtg. posnetku ne vidi.
Svetujem obisk pri ortopedu in ultrazvočno preiskavo, da se natančno ugotovi stanje kolenskih vezi.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

lepo pozdravljeni
bi lahko bila poškodba vezi od operacije? ker od takrat je meni začelo sklecniti v kolenu. ampak po teh poškodbah mi je še bolj začelo sklecniti. kje bi se pa vidlo če bi mi sklecnilo zaradi vezi?

Ne verjamem, da je pri operaciji prišlo do poškodbe vezi, je pa res, da vsaka operacija pusti določene posledice, po operaciji koleno ni več tako, kot je bilo zdravo.
Bistveno je, da po operaciji striktno izvajate predpisane vaje za krepitev mišic in sčasoma bo koleno postajalo vse bolj stabilno.

Lep pozdrav,

Ampak je lahko možno da je od operacije že minilo 4 leta in sem takrat delala vaje pa se mi še vseeno to dogaja? Kje bi se pa vidlo če imam poškodovane vezi?

Eventuelno poškodbo vezi bi lahko ugotovili le na osnovi ultrazvočne preiskave, s samim pregledom in na osnovi simptomov se to težko oceni

Lep pozdrav,

New Report

Close