Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca poškodba

poškodba

Spoštovani!

Danes se mi je pripetila nezgoda saj se mi je spodrsnilo in sem padla po stopnicah. Ko sem se zavedla me je bolela glava, zapestje in rama. Glava me še vedno boli, po padcu mi je bilo rahlo slabo, sedaj mi ni več, rama je cela modra in boleča, najhuje pa je zapestje, ki je otečeno in zelo boli. Danes že zato celi dan počivam na ramo in zapestje pa si dajem mrzle obkladke. Zanima me kaj še lahko sama storim in ali bi bilo boljše vseeno jutri obiskati zdravnika?Kaj mi vi svetujete?

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovor.

Anita

Spoštovani!

Do sedaj ste storili vse, kar lahko storite sama. Mislim pa, da je v vašem primeru obvezen pregled pri zdravniku in slikanje (RTG) vam verjetno ne uide. V zapestju se pri poškodbah pogosto skriva pogosto skriva počena ena od zapestnih kosti, potrebno je pregledati tudi glavo! V vašem primeru čakanje “da bo bolje” NI na mestu! Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za prejšen odgovor.
Sicer sem že včeraj zvečer zaradi nevzdržnih bolečin obiskala urgenco, kjer so me pogledali in postavili naslednje diagnoze: Contusio capitis, Contusio omae dex. et Fractura radii sin loco tipico. Res je šlo za zlom, zlom so mi naravnali v lokalni anesteziji in mi na roko namestili mavčevo longeto.Na kontrolo sem naročena čez teden dni. Vas pa prosim če mi lahko poveste kaj o diagnozah in kakšna je prognoza za zlom, koliko časa se celi?

Hvala lepa
Pozdrav

Spoštovani, prevod diagnoz bi bil:
Contusio capitis – udarnina glave
Contusio omae dex – udarnina desne rame
Fractura radii sin loco tipico – zlom leve koželjnice na tipičnem mestu (ta se običajno pri padcih in lovljenju na roko zlomi v spodnjem delu – ob zapestju). Pri zdravljenju običajno ni posebnih težav, traja pa 4-6 tednov. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Žena si je zlomila roko v zapestju sprašujem ali se to smatra težka poškodba ali lažja. Vrednotenje naj bi bilo po lestvici AIS.

To je bolj izvedensko, kot pa medicinsko vprešenje in vam nanj ne znam odgovoriti.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close