Najdi forum

S tekom se ukvarjam kakih 5 mesecev. Pred mesecem dni sem zacutil v zunanjem predelu stegna rahlo bolecino, zato sem z aktivnostjo prenehal. Ta rahla bolecina se mi je nato selila na koleno in v dimlje. Vseeno sem poskusal se nekajkrat teci. Pred tednom dni pa sem opazil se eno stvar. Pri ogrevanju, ko pokrcim nogo in začnem z njo krožiti (vaje nogometasev) mi v predelu kolkov oz. medenice mocno poka (tako kot pocijo prsti ko jih raztegnes). Mi zna kdo povedati za kaj gre, kako naj ukrepam. Strah me je, da gre za obrabo hrustanca.

Hvala za odgovor.

Obraba hrustanca? Kje – v kolčnem sklepu?
Si že kdaj prej, preden si se pred 5 meseci začel ukvarjati s tekom, kej treniral?

Ne, nicesar nisem treniral. Me pa bolecina muči od začetka marca. Hodim na fizioterapijo (sedaj bil 7x), v torek imam kontrolo. Poka mi v obeh nogah, smesno pa je to da desna noga na kateri v predelu kolka cutim cuden pritisk skoraj ne poka. Leva noga, v kateri ni nobenih bolečin, pa ob vrtenju noge poka kot za stavo…

Ne gre za strokovno mnenje, ampak mislim, da to nikakor ne more biti obrabljen hrustanec.
Pokanje v sklepih in bolečina pogosto nista povezana – te prsti zabolijo, ko jih raztegneš? Ne, a ne? Pri tem igrajo vlogo sklepna kapsula, laksnost ligamentov, obsklepne strukture – skratka zgradba samega sklepa.
Presenečena sem, da hodiš na fizioterapijo. Sej pol sui bil pri zdravniku in maš postavljeno diagnozo, ne? In kaj pravijo? Hodiš k privatniku? Za kakšno fizioterapevtsko obravnavo pa gre? Morda elektro stimulacija?

Na fizioterapijo hodim na Center za medicino športa. Pri pregledu je bila podana moznost vnetja stegenske mišice na desni nogi. Na predelu kolka stalno čutim nek pritisk, ne gre za bolečino, leva noga pa mi v predelu kolka (ob razgibavanju) poka, vendar ni bolečine. Kontrolo imam naslednji teden, sem pa vedno bolj živčen, in kar ne vem kako bom zdržal do kontrole.

Ne se sekirat, to je verjetno pokanje zračnega mehurčka ali pa preskok kakšne tetive, meni namreč to tudi dela.

New Report

Close