Pošiljanje cepiva
Spoštovani,
Živimo v Egiptu, kjer cepiva ni. Čakamo, da ga dobavijo menda najprej vsem v razvitem svetu nato pa pride na vrsti tretji svet.
Danes mi je nekdo predlagal, da se to cepivo menda z lahkoto kupi v Italiji. Vem, da mi na to vprašanje ne morete odgovoriti mi pa lahko odgovorite ali je pri transporu tega cepiva tudi potrebno zagotavljati vse skozi temperaturo hladilnika v posebnih paketih?
Skratka ali vi menite, da bi bilo možno cepivo nabaviti in poslati kar tako po pošti pa bi še vedno bilo primerno za vakcinacijo?
Več na to temo lahko preberete na mojem blogu + komentarji na blog. Link dodajam.
http://bata.blog.siol.net/2009/12/14/novice-iz-kaira/
najlepša hvala za odgovor in lp
Sabina Eldomy
Spoštovani, cepiva spadajo med “rizična zdravila”, to pomeni, da so pri transportu potrebni poseben nadzor in pogoji. Transport je potrebno izvajati v pogojih hladne verige, ki ne sme biti prekinjena (2 do 8 st, cepivo prav tako ne sme zmrzniti)..Pošiljanje po pošti ne gre. Cepivo, ki ga imajo v Italiji ali ki ga imamo v Sloveniji, je pakirano po 10 cepiv skupaj v eni steklenički, zato si tudi težko prestavljam, kako bi izvedli cepljenje.
Lep pozdrav!
Nina