pošiljajo me okoli kot kuro
Že skoraj dve leti imam težave zaradi premalo hemoglobina v krvi. Doma sem večkrat šla k zdravnici, pa me je poslala v laboratorij in sva preverili – če je bilo zelo slabo, mi je predpisala tablete, če je bilo dobro, pa ne. Slabokrvnost je posledica neke druge bolezni (pa ne bi zdaj o tem), tako da se ne bo popravila, zdravnica mi je samo dajala tablete, ko je bilo posebno kritično.
Zdaj je šla ta zdravnica v penzijo in je prišla druga, jaz pa sem med tem šla študirat daleč pd doma.
Med počitnicami sem šla v zdr. dom in novi zdravnici razložila situacijo in kako je to reševala prejšnja zdravnica. Rekla mi je, ker sem študentka, da je zame zdaj ‘odgovorna’ študentska zdravnica. Po počitnicah sem šla k študentski zdravnici, ki mi je rekla, da to ni nujen primer in naj grem k svoji zdravnici. Med vikendom sem šla k svoji zdravnici, ki me je skoraj nadrla, češ naj to rešuje študentska. Tista pa mi je zabičala, da je to delo moje zdravnice, ona da je tam samo, če imam hudo angino ali gripo ali polomljeno roko ali razbito glavo…
Kdo naj bi mi zdaj dal napotnico za laboratorij in po potrebi tablete??
Spoštovana!
Dejstvo je, da zavarovana oseba lahko uveljavlja pravice do zdravstvenih storitev v osnovni zdravstveni dejavnosti pri svojem osebnem zdravniku, katerega si sama izbere. in tudi vi to lahko počnete pri tistem zdravniku, pri katerem imate podpisano izjavo!
Lep pozdrav,
Tanja Koderman
Forum je zaprt za komentiranje.