Najdi forum

poseden prečni lok

pozdravljeni,

Imam težavo, ki je iz leta v leto bolj izrazita in ne vem kako si lahko pomagam.
Stara sem 38 let. Imam poseden prečni lok obeh stopal, kar se kaže predvsem na odebeljeni
blazinici na podplatu, ki je zelo zelo boleča. Absoltno ne morem več nositi visokih pet, če grem v hribe, moram vsaj vsako uro sezuti gojzarje (čeprav imam noter vložek) in razgibati stopalo, ker me zelo peče. Ta spodnja blazinica je zelo odebeljena in izgleda kot en velik otiščanec. Trdo kožo redno odstranjujem.
Poleg tega imam tudi halux valgus in zraščena 2 in 3 prst.
Vsakodnevno vložkov ne nosim, ker imam pri strani kost in me potem še bolj vse tišči.
Kakšna je možnost, da se to deformacijo popravi? Ali je možna kakšna operacija?
Sama se namreč rada rekreiram in zadnja leta imam probleme s tekom, hojo, smučanjem. Skratka vsem, kjer moram biti na nogah.
Kaj mi lahko svetujete?
QD

Spoštovani!
Potrebno bo obiskati ortopeda!
V začetku bosta vsekakor še poskušala z vajami, morda kakimi drugimi vložki, strechingi, kopelmi, navodili glede obutve itd. Operacij je več vrst, odvisne pa so od stopnje vaših sprememb. Na “palec” ocenjeno gre pri vas vsaj za zgornjo srednjo stopnjo, verjetno celo več.Opozarjam pa, da je razlika med vašim in našim pogledom na stopnjo okvar!Na posvetu z ortopedom (ne vem od kod ste) se boste zlasti informirali kaj je možno narediti in kakšne so omejitve posegov.
Lep pozdrav,

New Report

Close