POSEBNA SOBA ZA SUŠENJE PERILA, KJE PA VI SUŠITE PERILO ?
tudi meni se zdi soba za sušenje perila čista potrata prostora. poleti ko je vroče je perilo zunaj suho v dveh urah, sicer pa obstajajo sušilni stroji ali pa, kot je bilo že napisano sobno stojalo v kurilnici, pralnici. sicer se mi zdi fino da imaš pralnico in likalnico če imaš dovolj prostora (da ni cunj povsod po hiši), tam se običajno najde kak kvadratni meter še za kakšno cunjico obesit. ampak soba za sušenje perila – priznam da prvič slišim.
Mi imamo posebno sobo za susenje perila, ker ravno tako ne maramo cunj pred hiso, susilca pa tudi ne.
V sobi imamo okno, stene pa so prepleskane z navadno zidno barvo, do visine 120 cm pa s pralnim zidnim premazom. Tezav z vlago nimamo, perilo se posusi v 1 dnevu, poleti pa do vecera. Ena izmed sten nosi se radiator s preckami, tako, da nanj obesino rokavice, kape in druga manjse mokre stvari, kadar pridemo od kje.
Tadeja***
Živjo!
Da bi imela posebno sobo za sušiti perilo, sploh ni slaba ideja. Mi imamo v bloku v medetažah skupaj po 2 ali 3 stanovanja sušilnice, ki imajo na dveh nasprotnih straneh odprto (notri so take kovinske ograjice) in prepih posuši perilo.
Če imaš možnost, to sploh ni neumno. Prav grdo zgleda, ko vidiš kakšno lepo, novo hišo pa zraven stoji stojalo za perilo.
Smiselno bi bilo, da bi bila ta soba nekako skombinirana s kurilnico, če boste imeli peč.
Pa srečno!
če stane 1 m2 hiše 2.000 evrov in imaš noter sobo, namenjeno samo sušenju perila, pomeni, da te je stala 20.000 evrov. za 500 evrov kupiš sušilca, za obresti od 19.500 evrov pa elektriko do konca življenja. aja, glavnico (19.500 evrov) lahko porabiš da si vsakih 5 let kupiš novega sušilca. zdaj pa skočite name kako energetsko potraten sem…
mihec ti pa nisi čisto na tekočem. če zidaš sam te ne pride m2 2000 eur. tudi približno ne, vem ker ravno gradimo. pa tudi logično ne bi bilo, saj potem nihče, ki zida za trg ne bi nič zaslužil.
sama imam tudi sobo za sušit perilo, kljub temu, da ves čas uporabljam sušilec. kakšno delikatno stvar pa vseeno posušim na zraku in zelo prav pride.če imaš seveda možnost govorimo. ker tistih neopremljenih par m2 te če sam gradiš prav nič ne stane. seveda pa prav tako preživiš tudi brez tega.
ampak če si lahko privoščiš se meni zdi super in zelo uporabna stvar!
Ja tale svet mora iti v k***c, če se ljudje spotikajo že ob stojala za perilo. Kaj za boga je pa na tem grdega?
Sicer pa je v nekaterih predelih Kalifornije prepovedano saditi vrtnice, ker se njihovi cvetni listi osipajo po tleh in ker so v času, ko ne cvetijo, po njihovih strogih estetskih merilih grdi.
tudi meni se oprano perilo sploh ne zdi grdo, če je lepo obešeno (in ne po sistemu: ena nogavica, ena rjuha, ene gate, ena brisača…), in tudi diši lepše, se strinjam. mi sušilec zelo malo uporabljamo, perilo ki se suši v sobi, ki ni zakurjena ko je vlažno (npr. spomladi in jeseni, ki se še ne kuri) pa ima obupen vonj – v tem obdobju nas seveda rešuje sušilec.
včasih štrik s perilom celo skrije neokusno kičasto hišo s fasado nemogoče barve (naj se vidi da mamo dnar, da smo na tekočem s trendi, ki jih narekujejo trgovci ki nam tud oblikujejo okus). štrik s perilom pred vsako hišo!
prosim vsi ki sušite s sušilcem – katero firmo imate sušilni stroj?
Res, da imam pralno sušilni stroj v enem od CANDY, star 10 let. Pere odlično, sušenje pa je pod kritiko. Je edino za brisače in plenice sušit, pa še to ne posuši do konca, kljub temu da dam na max pa čist mal not. Ostale obleke, mikice pa skrči, da je joj in sploh ne posuši do konca. Tako, da ga uporabljam le za pranje.
Ker bom v novi hiši imela sušilca prosim za nasvet, katerega kupiti, da ne bo krčil in lepo suši?!
hvala vam