Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje porušeno hormonsko ravnovesje?

porušeno hormonsko ravnovesje?

Spoštovani?

Pred približno petimi leti ( 5 mesecev po porodu dvojčkov) se mi je začela pojavljati vrtoglavica, slabost v želodcu in občasnen občutek vročine. Vrtoglavica ni tako močna, da bi padala ali omedlevala, vendar je zelo moteča, slabost je pa ravno takšna kot nosečniška slabost (nikoli ne bruham, želodec ne boli, zelo pa mi smrdi nekatera vrsta hrane). Tudi vročina me občasno oblije, vendar se ne potim ne vem kako močno. Normalno spim in tudi razpoloženje je dobro, razen ko so ti simptomi močnejši.
V tem času sem opravila naslednje preiskave: slikanje vratnih vretenc, kri, sladkor, TSH, EKG, temeljit pegled oči, vendar občasno rahlega znižanja sladkorja je vse bp. Krvni tlak je okrog 115/70, zaradi povečanega pulza (okrog 90) in občasnega nepravilnega bitja srca trenutno jemljem Lekoptin mite 40 mg, kar mi pomaga. Menstruacijo imam redno.
Občasno ti simptomi za nekaj mesecev izginejo potem pa se spet pojavijo.
Ali bi lahko bili ti simptomi posledica porušenega hormonskega ravnovesja, ki se pri pregledu TSH ni zaznal? Mogoče mi pa nagajajo kateri drugi hormoni?
Vljudno prosim za vaše mnenje, predvem kakšne preiskave bi bilo potrebno opraviti!

LP!
ZZ

Kaksni pa so bili rezultati TSH? Glede na opis vasih tezav, bi lahko slo za nepravilno delovanje scitnice. Mislim, da nas je na forumu kar precej, ki smo imeli cisto enake simptome.Nekateri imajo tezave tudi, ce je TSH v zgornji meji normale in seveda TSH lahko niha. Svetujem vam ultrazvok scitnice in posvet pri tirologu, samoplacnisko ce ne bo slo drugace.

Pozdrav!

Pred dvema letoma , ko sem bila testirana je bil moj TSH 1,63.

Stara sem 57 let, v meni 3 leta, dogaja se mi naslednje: Pri dihanju in požiranju imam težave, ne upam požreti hrane, držim v ustih, mi zmanjka zraka in imam občutek, da se bom zadušila, pri tem se začnem notranje tresti, potiti(vročinski valovi) skratka zagrabi me panika,pri srcu me mala zbada, tišči me v grlu. Apaurin mi stanje malo umiri.
Pri zdravniku še nisem bila, ker se je to začelo pred kratkim. Prosim za odgovor

Spoštovani!

Nekatere težave, ki jih navajate bi lahko bile posledica motenega delovanja ščitnice. Glede na to, da težave trajajo že pet let, priporočam ponovno določitev TSH in po potrebi pregled pri tiroologu.

Lep pozdrav1

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani gospod Pirnat!

Hvala za prijazen odgovor. Imam pa še eno vprašanje. Ali bi kljub normalni vrednosti TSH bilo dobro obiskati tirologa? Ali bi podrobnejše preiskave ščitnice lahko pokazale motnje v njenem delovanju, kljub temu, da je TSH v mejah normale?

LP1
ZZ

Spoštovani!

Če je vrednost TSH povsem normalna, gre za normalno delovanje ščitnice. Kadar je vrednost TSH mejna, laboratoriji z dobro laboratorijsko prakso določijo še prostiT4 in prostiT3, kar nam pomaga dodatno opredeliti stanje, seveda ob ustrezni klinični sliki.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

S podobnimi težavami sem imela stalno TSH v mejah normale, mi je pa nihal od vrednosti 3 pa do 5,9, kontrolirala sem si vsak mesec. Ker mi zdravniki niso priznali, da tezave izvirajo iz naslova scitnicnih hormonov, sem 8 mesecev trpela in bilo je za znoret. Zaradi vztrajanja sem dobila zdravila.

Namesto Apaurina vam priporočam, da preverite ščitnične hormone in naredite ultrazvok ščitnice.

New Report

Close