Poroka z Američanom
V Ameriki imam fanta, ki je US citizen, veva, da je verjetno najhitrejša možnost poroka in nama tudi ustreza, zanima me postopek poroke in koliko časa je treba čakati za odobritev le-te, ali moram jaz med postopkom zapustiti državo? Je potrebno kakršnokoli dokazovanje, da se ne poročava samo zato, ker želim živeti v ZDA? (to ni res, rada bi se preselila, da bi živela z njim.) Je kakšna možnost, da najini ljubezni nebi verjeli ali kakorkoli?
Sprašujem najbolj osnovna vprašanja, ampak to želim vedeti preden karkoli sprašujem na raznih uradih. Hvala za informacije.
LP Anya
Pozdravljena,
Moras vedeti,da ti ameriska ambasador ne bo takoj verjel. Iz poznanstev vem,da te caka kar veliko vprasanj glede njega, ce ga res poznas. Sprasujejo menda res neumne stvari (kaksen sampon uporablja inp.). Tako so mi povedale kolegice. Tudi sama sem s tujcem, sicer ne americanom, a vem,da ni tako lahko kot izgleda.
Veliko srece.
napisi kako ti bo uspelo.
moj najdražji in jaz ravno greva skozi ta proces.dolgo traja (5, 6 mesecev) in stane dosti denarja…če te kej več zanima mi povej email 🙂
moj mail je [email protected]
Vem, da je že dve leti od tvojega odgovora, vendar bova čez nekaj mesecev z mojim zaročencemšla skozi enak postopek, zato me ZELO zanima kako in kaj. Prosim, če vidiš ta odgoor mi piši preko: http://www.alenkadesign.com/hire-me/ (ker ne želim javno izpotaviti svojega emaila.)
Hvala
a
Jaz sem se porocila z americanom pred 11 leti. prisla sem v zda kot turist, se porocila in ostala v zda. ni toliko zakomplicirano kot se slisi. predno se odlocis, bodi pripravljena imeti vse dokumente s prevodom. priti v zda kot zarocenka je veliko bolj zakomplicirano kot ostati v zda kot soproga.
DA: A lahko prosim opises postopek? Prisla si na visa waiver, kaj potem, vloga za kaj? Change of status? Kdaj si dobila SSN? Hvala! Lahko email?
Vstop z VWP/turisticno vizo z NAMENOM imigracije, je VISA FRAUD. Turisticna viza oziroma VWP je namenjena samo in zgolj v TURISTICNE namene in ne za imigriranje. Vecini sicer uspe, ker namen oz. intent je zelo tezko dokazat, ampak vseeno pa storijo prekrsek in tvegajo deportacijo.
Sama sem ravno ta mesec dobila zeleno karto, v mojem primeru je slo vse zelo na izi in hitro, porocila sva se septembra lansko leto, papirje sem poslala sele letos v sredini februarja, prstne odtise sem dala 1. aprila, intervju sva imela 16. maja, cez mesec dni pa sem v posti dobila zeleno karto. Vse skupaj stane cca $1700 skupaj z zdravniskim pregledom. Po mojem mnenju je najlpomembneje da se papirji izpolnijo pravilno da ni zavlacevanja zaradi nepotrebnih napak. Upam da komu pomaga….
Zanima pa me, ce mogoce kdo ve kako in kaj, ce zeliva bivati v Sloveniji dlje kot 4 mesece, ali morava kljub temu, da sva porocena zaprositi za zacano bivanje za mojega moza? Ali je kot moj zakonski partner upravicen do nasega zdravstvenega zavarovanja ali mora najprej postati drzavljan. Hvala za odgovor in veliko srece z vizami 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.