Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje poroka, ah ta poroka :(

poroka, ah ta poroka :(

Veš … mene tudi od povseod rasuvajo z vprašanji … “A se bosta poročila? Kdaj se bosta pa poročila?” in podobno … In jaz enostavno odvrnem … “Zaenkrat še ne” :)))) Zdi se mi, da bi sicer moji starši radi videli, da bi se poročili … a ker ne jaz ne sestra zaenkrat nimava s svojimi dragimi še teh planov … so se pač mogli sprijazniti s tem, da bo pač treba še mal počakat …

Je pa res, da tudi mene kdaj popade želja, da bi se poročila … Pa ne razmišljam o tisti poroki na veliko … ampak o eni majhni poroki … samo z najbljižini sorodniki … in pol ena veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiika žurka za vse sorodnike, prijatelje in znance … Sam … bo res moglo še počakat … :)))) Zdaj mi je bolj pomembno to, da kupimo en fajn voziček … :))) … pa previjalno mizico … pa da kupimo nov avto … si sezidamo naš brlogec in podobno … :))) Nimam niti časa za razmišljat o poroki … :))))))))))

Lp, Bgv

Midva sva imela v planu, da se poročiva letos maja, pa naju je mali pikec prehitel, tako da sem v podobnem položaju kot ti! Ena prijateljica se je ravno poročila- sicer noseča 2 meseca, drugo poroko pa še čakamo; sama se nič kaj dobro ne počutim ob tem, saj vse potem gledajo name in me sprašujejo, da kaj pa midva čakava in zakaj se kar takoj ne poročiva…

Ampak…tudi za to bo še čas! Zdaj je na prvem mestu bebika…

Poroka, poroka….. mani dolgo ni pomenila več kot list papirja, moj dragi pa še slišat ni hotel zanjo. potem, ko so pa nastopila prve in druge in tretje težave in težavice v najinem odnosu, in potem, ko sva jih bolj ali manj uspešno reševala, se je pa tudi sčasoma tudi najin odnos do poroke začel spreminjati. ne vem, kako je pri drugih, ampak pri nama je odločitev za poroko pomenila nekaj takega kot “tudi če bodo šle vse stvari grozno narobe in če se bo ves svet rušil, verjameva v najino ljubezen in se ne bova nikoli nehala truditi za naju”. poroka je za naju pomenila konec tistega odnosa, ko si misliš “če bo šlo, bo šlo, če pa ne, greva pa zmeraj lahko narazen” – tako kot ti praviš, za neko simbolično kronannje ljubezni. seveda pa mnogi za to ne potrebujejo poroke, ampak midva sva pač jo.

ne vem, tejči, če si ti želiš poroke, bi jaz vseeno poskušala razložiti svojemu dragemu, zakaj meni poroka ni le list papirja in da si je zelo želim. mislim, da pri vaju ni vprašanje “zakaj poroka?”, temveč “zakaj ne?”. sicer pa so mi noseče neveste prav luštne!

Kaj pomeni komu poroka je odvisno od ljudi. Ce tebi in tvojemu partnerju ne pomeni nic, se ni treba porociti. Vse je relativno, zveza pa traja ali ne neglede na porocne dokumente.

LP, S.

…tejasn,

se podpisem pod tvoj post…bolje ne bi mogla opisati…tocno to mislim tudi jaz…

lp, teja

Nama je obema veliko pomenilo, da se poročiva. če ne, se ne bi. Je bilo pa lepo, ker nisva hotla tiste tipične slovenske ohceti, ampak sva se poročila v eni mali cerkvici na dolenjskih gričih (krasen razgled), potem pa smo šli vsi na piknik na prostem. Ful je blo lepo, en stari stric je mal na harmonko potegnu. Ljudje pa niso bliprisiljeni jest župe in tenstanga krompirja.
Po poroki ni bilo nobenih bombastičnih sprememb, ker sva se že prej odlično razumela. Nama je pa še vedno zelo lepo in ful pogosto gledava poročne slike in se spominjava….

tejasn, za naju je bilo skoraj isto. Midva niti nisva hotela iti ziveti skupaj, ne da bi se porocila, ker se mi zdi, da ce se odlocis za osebo, te noben problem ne bo odvrnil od nje. Od kod garancija, da se v naslednjih letih ne zgodijo velike spremembe. Se vec, slabo bi bilo, ce se clovek ne bi spreminjal.
No, dovolj o tem. Smo ze skrenile s tematike tega foruma. Se malo, pa nas bodo preselili na forum Poroka;))
Lp!

New Report

Close