Najdi forum

Ali kdo od vas ve, če je za poroko na gradu ali kjerkoli drugje, tudi potrebno opraviti tečaj?
Zanima me tudi, če kdo ve, ali poroka v Las Vegasu velja tudi pri nas? Ima me, da bi kar tja ušla in se tam poročila.

Vem, da se je možno poročiti v Ameriki (ne vem, če je bil ravno Las Vegas), ne vem pa, kako to gre – preko agencije ali drugače. Vem zato, ker sem slišala v banki, ko je uslužbenka nekomu razlagala, da se je poročila tam. Če ne bo vedel kdo drug, bi jo morda lahko povprašala.

No, jaz sem mislila enostavno tja priletet in se poročit v eni izmed kapelic.
Mene bolj zanima (za vsak slučaj, nikoli se ne ve), kako je s tem pri nas. Ali je potrebno opraviti tečaj (za zakonsko življenje) ali ne, glede na to, da poroka ne bo cerkvena.

Tečaja ne potrebuješ, na matičnem uradu pa se pozanimaj, če bodo poroko priznali oz. kaj moraš narediti, da bo pri nas veljavna.

HVALA!

Poroka v Vegasu? Ko sem bila lani ob tem času v Vegasu, sem videla številne nevest, ki so tekale čez cesto… vse skupaj je izgledalo kot kaka industrija in še daleč ne kot prostor za romantično poroko. Je pa vsekakor odličen kraj za poročno potovanje. Razmisli.
Glede tečajev pa so ti že odgovorili, da ga ne potrebuješ. Enostavno se prijaviš in to je to

Špela

Ž
Meni se pa zdi, da pride en parurni tečaj, vsaj, ko sem se jaz poročil je bil. So nam povedali, da treba biti za poroko pameten in zrel, drugače je hudič.
P

Trajnost zakona je v obratnem sorazmerju s stroški poroke. lp Andi

Ž
Ma daj, daj Andi, ne bodi no tako mračnih misli. Seveda je trajanje zakona odvisno od veliko stvari, pa tako tudi od moneya.
P

Naju s fantom velika poroka ne zanima, ker meniva, da je to eden on najprimernejših dogodkov, kjer se zberejo tete in babice in kjer je čenč na pretek.
Tega pa ne podpirava. Da basanja s hrano niti ne omenjam. Raje si bova za ta denar privoščila sanjske počitnice oz. medeni teden.

Ž
Vam dam popolnoma prav, če že treba izbirati, je po moje bolje izbrati počitnice. Ravno zato sem pa omenil denar, če bi ga imeli dovolj bi bila izbira lahka: imel bi veliko poroko in počitnice pa še kaj zraven.
P

New Report

Close