Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja porodnišnica Ljubljana

porodnišnica Ljubljana

Sicer že stara tema, pa da ne odpiram nove… Pred kratkim sem prvič rodila. Seveda sem v času nosečnosti prebirala forume (čeprav sem se vsakič znova udarila po prstih, da to ni najbolj zdravo) o porodnišnicah, izkušnjah, … Ker sem se tik pred porodom preselila na Jesenice, sem se šla pozanimat na dan odprtih vrat v P na Jesenicah. O omenjeni P sem slišala same pohvale, celo na forumih. Sama sem bolj “ortodoksne” narave in mi je glavna stvar strokovnost in izkušenost, kar mi daje tudi občutek varnosti in zaupanja. No, v P na Jesenicah so bili zelo prijazni, odgovorili na vsa vprašanja, so pa zagovorniki naravnih porodov in ustrežejo (kot sem razumela) željam porodnic (prisotnost doul, porodni načrti, …). Klistirajo in brijejo pa ne več in kot sem dobila občutek, jim je to odveč… Sama sem obiskovala ŠOlo za starše v LJ pa sem bila kar presenečena ob tem podatku. Kakorkoli, na koncu sem rodila v Ljubljani zaradi zapletov ob koncu nosečnosti in še to s CR. Zaradi nedonošenosti našega fantka sem preživela dober teden v ljubljanski porodnišnici in vse kar lahko rečem je – vse pohvale babicam, sestram, zdravnikom, skratka celotnemu osebju v tej ustanovi. Saj se najdejo izjeme, ki niso mogoče najbolj prijazne, ampak pri meni šteje le strokovnost in znanje in tega v Porodnišnici Ljubljana ne manjka. Bila sem tako na E oddelku, pa na oddelku A in B in v PDC. In še enkrat – v omenjeni porodnišnici so srčni, prijazni in strokovni in še enkrat hvala, ker so uspeli pomiriti eno prestrašeno nosečnico in ker so s svojim znanjem pomagali tako mojemu malemu kot meni. Pa kot zanimivost – v tednu dni, ko sem bila v P, se je porodilo več kot 150 otročkov – izkušenj jim torej ne manjka in zato menim, da je porod v taki ustanovi najvarnejši. Pa še to – kar nekaj pritožb lahko preberem na netu o hrani v P – pač, “sto ljudi – sto čudi”. Meni je bila hrana okusna in tudi mamice s katerimi sem si delila sobe so imele pohvalne besede tako o hrani kot o sami P. Tako da – prebiranje forumov, izmenjava izkušenj je pač subjektivna stvar, moja izkušnja pa je izjemno pozitivna in sem hvaležna vsem v P LJ. Pa srečno vsem bodočim mamicam!

sestre so se mi zdele uradne in nedostopne, nato pa sem si jih pridobila s prijaznostjo in dobro voljo.

čakaj no: kdo je v porodnišnici potreben prijaznosti in dobre volje…a naj ne bi moralo biti ravno OBRATNO!?
Neverjetno. 2014. leta bo menda možno v Avstrijo brezplačno rodit. Tam jim je to že od nekdaj jasno, hvalabogu…

Pred 1 mesecem sem rodila v Lj. porodnišnici z načrtovanim RC. In moram vso osebje res izjemno pohvaliti! Ležala sem na oddelku A. Vsi zeloooo prijazni! Razen pediatra! Ta pa je bil zelo neprijazen, ni želel odgovarjati na vprašanja. Še ko sem ga kaj vprašala, je bilzelo osoren!

Sicer pa – govorice, da ne dobiš dovolj vložkov – ni res! Dobiš jih kolikor hočeš! Za otroka dovolj plenic, oblekic, tetra plenic… skratka vse, kar rabiš. Nam so zelo pomagale tudi pri pristavljanju in nas zelo spodbujale, hvalile, opogumljale.
Tudi protibolečinskih sredstev dobiš dovolj. Če potrebuješ še kaj dodatno, tudi ni problem. Res same pohvale!!

Aja, mogoče še to – sobo sem si delila še z 2, ki sta tudi imele CR in vse smo šle domov 4.dan.

Tudi sama sem rodila v Lj P in sicer pred dobrima dvema tednoma. sprejeta sem bila v 4 nadstropje, ker sem bila že 10 dni čez rok. Dva dni sem preživela tam…kaj naj rečem…osebje prijazno eni bolj drugi manj. Veliko pa je bilo odvisnega od našega obnašanja do njih. Kar daš to dobiš. No tretji dan so me določili za CR ker se nisem odpirala. Babica je bila simpatična. Żal si nisem zapomnila imena. V operacijski me je zmotil prepir o tem kdaj se skliče ekipo. Očitno je punca malce prepozno sklicala vse na kup in je eni to močno v nos stopilo. Nič ne rečem da verjetno to ima neko vlogo, vendar prepir tik preden zarežejo vate ni ravno nekaj vzpodbudnega… Popolnoma drugačna zgodba v 2 nadstropju intenzivni oddelek. Punce si vse po vrsti zaslužijo izredno pohvalo. Tudi kasneje ko so nas preselili na oddelek A so še vedno za nas skrbele taiste punce no pa še nekaj drugih. Same pohvale vsem. Vključno z vsemi zdravniki. Če nebi tako težko vstajala iz postelje bi kar rezervirala večletno karto za njihovo oskrbo 😛 Drugače ja, na oddelku v sobi dve, delile smo si toaletnebprostore z sosednjo sobo v kateri so bile tudi dve porodnici. Dobile smo vse za kar smo prosile, moji cimri so izredno pomagale pri pristavljanju malčka ker ji ni šlo ravno kot po maslu brez nekih ekstra prošenj. Res zlate punce.

Sama sem zelo dobro spoznala ljubljansko porodnišnico, saj sem tam preživela z mojo nedonošenko celih 89 dni…Ob rednem ginekološkem pregledu (24 tednov) mi je ginekologinja ugotovila skrajšan in odprt vrat. Takoj sem bila hospitalizirana, pregledali so me, dali betametazon za razvoj otrokovih pljuč, čez nekaj dni razpok plodovih ovojev, čez 1 teden carski rez, rodila se je moja hčerka z 900 g. Njo so premestili na intenzivno enoto za nedonošenčke, mene na intenzivno nego, potem na oddelek.

Spoznala sem veliko osebja, sestre, zdravnike, na oddelku in na INT za nedonošenčke. Moje mnenje je naslednje:
Če se pričakujejo kakršnikoli zapleti s porodom, je najbolje roditi v Ljubljani. tam so usposobljeni za najtežje primere in če je z otrok nedonošen ali je z njim kaj narobe, najbolje poskrbijo ravno v Ljubljani. Zaposleni na INT so res nekaj posebnega. Sama sem bila zelo prestrašena, obupana in depresivna zaradi vsega kar se mi je zgodilo. Sestre in zdravniki so mi zelo pomagali, me bodrili, me dobesedno prenašali, ko sem neustavljivo jokala in bila panična, vem da velikokrat zelo problematična…
Sama imam zelo pozitivno izkušnjo, saj sta njihova strokovnost in znanje pripomogli, da je moja punčka danes zdrava 7 letnica brez posledic ekstremne nedonošenosti…

So pa izkušnje drugih porodnic (s katerimi sem v času bivanja tam govorila), ki niso imele kakšnih posebnosti, lahko precej drugačne. Počutile so se precej razočarane, ker je bil odnos tako neoseben…

New Report

Close