Porodnišnica in ginek. oddelek v MB
Čaka me rizična nosečnost in bom najbrž morala nekaj časa preživeti v bolnišnici.
Zdaj pa poslušam take strašne zgodbe o neprijaznosti, grobosti osebja v Mb bolnišnici. Kar strah me je teh podkupljivih ginekologov dr. Čujiča, Sikoška, Zidanška. Tudi sestre so baje tako zdirčne. Baje so se na mamico, ki ji je otrok umrl v trebuhu, celo zdirale ob porodu.
Doma sem iz tega konca in če želim, da me mož lahko obiskuje, bi rada ležala blizu doma.
Prosim za vaše izkušnje.
Pozdravljena!
Eno so govorice, drugo je realnost. Seveda je marsikatera imela slabe izkusnje. najbolj pogosto so to zenske (seveda ne vse), ki mislijo, da bodo imele hotel A kategorijo postrezbo in usluznost. Vem, lezala sem zaradi rizicne nosecnosti od 34. tedna dalje in sem imeal priloznost videti marsikaj. Sobna zdravnica je bila dr. Kudrova. Je v redu, prijazna, ce ne sprasujes ne pove kaj dosti, se pa drzi “knjige” in rajsi ne tvega. Jaz sem npr. mogla po njenem strogo lezati in so me sestre rihtale, ko je bil drugi zdravnik sem lahko tudi vstala. veliko jo je nadomescal dr. Sikosek, ki me je tudi sprejel. Srcek tak, da ni vecjega. Prijazen, veckrat je prisel pogledat v sobo, zjutraj se je vedno kaj pohecal. Zaradi njega sem lahko hodila domov za vikende. Ce si ga vprasal, si je vzel cas in stvar lepo laicno razlozil. DR. Zitnik je edini tak bolj tip zase. Ne pove skoraj nicesar, v njegovo strokovnost pa se lahko zaneses. Meni je delal vsak drugi dan UZ. Dr. Pelhiceva je itak poglavje zase kar se tice rizicnih nosecnosti. uz je delala v njenem dezurstvu 45 min, se moj fant je bil poleg. vse pokazala in razlozila in to samo zato, ker sva skrbela, ce mu moja teraipja z zdravili skodi.
Sestre so super. Vem, so me rihtale kar nekaj casa. Vedno, ko sem jih poklicale so hitro prisle, se revije so mi nosile. Seveda je treba upostevato cloveski faktor in nutrujenost. Je pa tako: po naravi nisem zelo zahtevna oseba, razen o d sebe. Zavedala sem se, da sem v bolnici in ne v hotelu. Kjlub temu, da je to njihovo delo, sem se jim vedno zahvalila in jih nisem klicarila v tri dni. Vedno sem uporabljala tudi besedi prosim in hvala.
Vse to velja za 1. etazo porodnisnice.
Tudi po porodu sem bila kar nekaj casa v 2. etazi. Tam pa je zgodba malo drugacna. Glavno besedo imajo pediatri in njihove sestre, ki so v glavnem vse v redu, razen ene, ki je ziv strup (dela pa vecinoma v intenzivni). Sestre lepo skrbijo za tamale. Zatakne se, ce ne dojis. Pa ne zaradi sester, one bi dovolile in dudo in flasko in jim je hudo, ko se jocejo in dojencki in mamice, vendar dodatka ne smejo dati, dokler ga ne predpise pediater. To pa je kako imas sreco. Pri meni ni bilo problema (ceprav bi veliko rajsi dojila), ker zaradi svoje bolezni mleka nisem imela. In tako so mi sestre nosile dodatej vsake dve uri in tudi za sincka so skrbele, ker nisem smela vstajati in to brez kakrsnekoli pripombe. V intenzivni za otrocke je en vrag, ki sem ga prej omenila, drugace so pa vse sestre zelo prijazne in tudi delajo lepo z otrocki.
Tako da vsake oci imajo svojega malarja. To drzi. Jaz vem, da grem naslednjic spet v MB in mi ni zal ze za prvic, sploh ker se je tako razpletlo, da je mali rabil intenzivno. Nisem bila iz mariborskega obmocja in so mi vsi svetovali Ce in SG, ampak sem bila trmasta in sem sla v MB in se enkrat ni mi zal.
LP, MOjca
ojoj, šele danes sem opazila tvoje vprašanje, upam da ti ne odgovarjam prepozno, da si še doma. Rada bi te pomirila in ti napisala moje lastne izkušnje.
Enako kot Mojca menim, da lepa beseda lepo mesto najde, to velja tudi za porodniški oddelek, oba zgornja nadstropja in še vključno s pritličjem, kjer so porodne sobe.
jaz nisem imela slabih izkušenj z nobenim zdravnikom, ki jih ti navajaš. Ležala sem na oddelku precej dolgo tako, da sem spoznala vse omenjene zdravnike, ki jih navaja tudi Mojca. Res so vsi zelo prijazni, opaziš pa tudi, kdaj imajo naporen dan ali če jih čaka še kakšna obveznost, potem skozi sobe samo “letijo” na viziti. Sicer pa je najboljše čez vikend, takrat imajo malo več časa in se radi pošalijo, pomenijo in so pripravljeni odgovarjati na vprašanja.
Tudi s sestrami sem jaz imela zelo dobre odnose, moja kolegica je bila pa zelo nezadovoljna z osebjem, je pa res precej arogantna v smislu: “meni te ženske s srednješolsko izobrazbo že ne bodo solile pameti, tu so zato da meni strežejo….”
Brez veze, da še 1x naštevam zdravnike, ampak ginekologi dr.Čujič, dr.Sikošek, dr.Weingerl, dr.Pelkičeva in drugi so res zelo prijazni, pediatri pa tudi. Pediatri so z izjemo dr.Golobove vsi mlajši in se lahko z njimi komot vse pomeniš, kar koli te skrbi v zvezi z otrokom. Naš mali je bil dosti na intenzivni, pa nisem imela čast spoznati tiste hude sestre, ki jo omenja Mojca. Na žalost se po imenih spomnim samo sestre Ljube in sestre Jožice. Sestra Ljuba nima nikoli časa, samo laufa naokoli, hitro vse porihta in že hiti dalje, drži se zelo resno, tudi ko pove vic-jaz sem se vedno zabavala pri jutranji negi, ko sem poslušala njene pripombe. Meni so bile vse fajn, brez izjeme.
do mene so bili zelo prijazni vsi in ko sem odhajala domov, je mož prinesel za sestre kavo in bonboniere. Nekateri nosijo to že prej, ampak meni se ni zdelo potrebno, hotela pa sem se jim na nek način zahvaliti. Enako smo prinesli tudi sestram v pritličju, ki so za porodne sobe.
čim lepše bivanje in enega zdravega otročka vama želim!!!
TUDI JAZ,ČEPRAV ZELO POZNO SE PRIDRUŽUJEM MNENJU PREDHODNIC.SEM ENA TISTIH ,KI JI JE OTROK UMRL. NAME SO PAZILE KOT PUNČICO OČESA.ME TOLAŽILE IN ZAME SKRBELE VSE SESTRE IN ZDRAVNIKI. NITI POMISLITI NE UPAM , DA BI REKLA ENO SAMO GRDO BESEDO ČEZ OSEBJE V PORODNIŠNICI.
VSEM LEP POZDRAV IN SREČO KJER KOLI STE.
KLARA 38