Najdi forum

Pozdravljeni!

Na vas se obračam z enim vprašanjem, ki me precej teži. Temo sem vpisala tudi na enem forumu višje, nato pa opazila, da ste vi v zadevah še bolj podkovani.

Konec junija (30.06.) se mi izteče zaposlitev za določen čas. Ker sem noseča, ni variante, da bi mi pogodbo podaljšali. Takrat bom noseča 4 mesece in pol. Nove zaposlitve zagotovo ne bom dobila. Nato mi pripada nadomestilo na ZRSZ, in sicer za 3 mesece, t.j. julij, avgust in september. Rok poroda imam 26.11.
Predhodno sem bila zaposlena pol leta kot nadomestilo za daljšo bolniško, nato (takoj brez prekinitve) skoraj dve leti za določen čas v drugem podjetju, nato je sledil enomesečno iskanje nove službe in spet zaposlitev za dol. čas (3+3+6 mesecev).

Ali mi pripada porodniško nadomestilo? Če mi ne, kaj mi sploh pripada in kaj lahko storim (kje so finte), da pridem do porodniškega nadomestila, ker eno leto brez dohodkov ne moremo preživeti?

Zanima me kakršenkoli predlog, kakršnakoli ideja, kako izpeljati zadevo, da ne bom spet nasrkala, kot nasrkam ponavadi, ko gre za finančne zadeve :((( Vedno zaradi moževe povprečne plače trije člani minimalno presegamo vse možne cenzuse…

“Pravico do porodniškega nadomestila imate v primeru, da ste dan pred nastopom porodniške zavarovani za starševsko varstvo (torej ste zaposleni) ALI pa ste v zadnjih treh letih bili zavarovani vsaj 12 mesecev.”
Ali zgornji ALI še velja???

Kako se v izračun porodniškega nadomestila šteje nadomestilo za čas brezposelnosti na ZRSZ?

Iskrena hvala za vašo pomoč.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Do porodniškega nadomestila ste upravičeni.

V vašem primeru se bo za določitev višine porodniškega nadomestila šteli prihodki iz dela in tudi nadomestilo iz zavoda. Za manjkajoče mesece pa po posebnem ključu na podlagi zakona.
Višina porodniškega nadomestila pa ne more biti nižja od 55% minimalne plače v RS.

V primerih, da posameznica ni upravičena do porodniškega nadomestila, pa ji pripada starševski dodatek, ki ga prav tako uredi oz. vloži vlogo na centru za socialno delo.

Lep dan želim.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Najlepša hvala, pomagali ste mi, da se mi je od srca odvalila ogromna skala :)))

Lep pozdrav

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

New Report

Close