Porodniška
Spoštovani!
Noseča sem 11 tednov. Sem samska. Imam status samostojnega kulturnega delavca. Prispevke mi po odločbi plačuje Ministrstvo za kulturo in sicer minimalno vrednost. Sama delam pogodbeno že tri leta. Zanima me, če morda veste:
1. kolikšna bo višina moje porodniške, ki jo nastopim v juliju
2. ali bi bila porodniška višja, če se od tretjega meseca redno zaposlim?
3. če ne veste odgovorov, mi prosim povejte, koga naj vprašam.
Spoštovana TB!
1.
a.) Porodniška se bo nanašala na povprečje zadnjih 12 osebnih dohodkov.
b.) Predpisan obrazec vam potrdi delodajalec pred nastopom porodniškega dopusta.
c.) Podatke obdela referentka na centru za socialno delo.
2. Višina porodniškega nadomstila je odvisna od višine prejetih plač.
3. Vprašajte na centru za socialno delo, na referatu, kjer urejajo porodniško varstvo, seveda po tem, ko boste zbrali podatke o plačah.
sem dijakinja Srednje zdravstvene šole Juga Polaka Maribor.
Pri predmetu zdvravstvena vzgoja socialne medicine s statistiko sem dobila za napisati seminarsko nalogo z naslovom
statistika ;Statistični prikaz pojavnosti sladkorne bolezni pri otrocih v letih 2000-2003 za slovenijo prosim mi lahko poveste kje najdem te podatke, ker sem že pogledal nešteto stvari na internetu pa nisem zasledila ničesar.
Prikazati moram za vsako leto posebej, narediti graf in napisati ugotovitve. Prosim svetujte mi kje naj to najdem ali dobim te podatke.
Lep pozdrav Brigita Sagadin
Spoštovana Brigita!
Najbolje bi bilo, da bi poklicala na Ministrstvo za zdravje in vprašala, katera ustanova v Sloveniji vodi registracijo bolezni. Morda je to Institut za varovanje zdravja, ali pa katera druga.
Tudi učiteljica, ki je dala takšno nalogo, bo vedela, kje dobiti podatke.
Preko interneta pa bo bolj zamudno delo, ali pa celo potrata časa. Tako specifične podatke imajo organizacije v svojih arhivih.
Veliko uspehov pri delu ti želim!