Porod-Zavarovalnica Triglav
Drage mamice in očki, ena pomoč mi bo prav prišla, in sicer: kako danes in koliko izplača zavarovalnica, ko rodiš. Midva sva že tretje leto in poročena in nezgodno zavarovana pri triglavu, takrat je rekel naš zavarovalničar da nam ob rojstvu pripada 150.000. kako je s tem danes? Zanimajo me predvsem izkušnje iz prve roke, in pa vsote.
Hvala v naprej in lep dan
Če sta sklenila zavarovanje pred tremi leti, potem naj bi bilo izplačana vsota
10% vsote doživetja za vsakega rojenega otroka ( ali max do xxx.xxx SIT, kar sem pozabil), ta info je od lani Maja, ko so to spremenili- odvzeli, za življenska zavarovanja, sklenjena od Maja lani,to ne velja več, izplačajo ti baje sicer lahko, a ti to vsoto potem odštejejo na koncu,
za izplačan znesek dobiš ob zaključku zavarovanja manj denarja;
vse to naj bi veljalo za življenska, v primeru da sta zavarovana oba zakonca,
če to velja tudi pri nezgodnem, pa ne vem, očitno tudi,…
če ti je zavarovalničar izrecno dejal ob sklepanju,..
Midva sva z možem pri ZT zavarovana življenjsko 2 leti. Letos aprila sem rodila punčko. Izplačano sem dobila 10% vrednosti police. Sicer gre to tako: oba morata biti življenjsko zavarovana, vendar ni nujno, da imata skupno polico. Zavarovalno obdobje mora biti najmanj eno leto (365 dni). Denar pa se izplača samo za rojstvo prvega otroka v ZAVAROVALNEM OBDOBJU. priložiti pa jim je potrebno rojstni list in original polico, da nanjo vpišejo izplačilo. Izplačajo pa tudi zelo hitro, če hočete še to vedeti. lp