Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Porod-Zavarovalnica Triglav

Porod-Zavarovalnica Triglav

Drage mamice in očki, ena pomoč mi bo prav prišla, in sicer: kako danes in koliko izplača zavarovalnica, ko rodiš. Midva sva že tretje leto in poročena in nezgodno zavarovana pri triglavu, takrat je rekel naš zavarovalničar da nam ob rojstvu pripada 150.000. kako je s tem danes? Zanimajo me predvsem izkušnje iz prve roke, in pa vsote.
Hvala v naprej in lep dan

Če sta sklenila zavarovanje pred tremi leti, potem naj bi bilo izplačana vsota
10% vsote doživetja za vsakega rojenega otroka ( ali max do xxx.xxx SIT, kar sem pozabil), ta info je od lani Maja, ko so to spremenili- odvzeli, za življenska zavarovanja, sklenjena od Maja lani,to ne velja več, izplačajo ti baje sicer lahko, a ti to vsoto potem odštejejo na koncu,
za izplačan znesek dobiš ob zaključku zavarovanja manj denarja;
vse to naj bi veljalo za življenska, v primeru da sta zavarovana oba zakonca,
če to velja tudi pri nezgodnem, pa ne vem, očitno tudi,…
če ti je zavarovalničar izrecno dejal ob sklepanju,..

Kako zanimivo! Tudi mi se zanimamo za to, saj pricakujemo dojencka in na polici (stari 5 let) pise, da se dobi 1.500 DEM. V kratkem imam namen tja poklicati in ce ne bo odgovora prej, se oglasim!

Lp

Pripada ti v protivrednosti 500 EUR kar znese okrog 110.000 SIT morda je sedaj že kaj več – tako je bilo 1,5 let nazaj.

V primeru da rodiš več kot enega otroka ( naenkrat ) se znesek podvoji, potroji…

LP, Mojca

želim ti čimlepši porod in zdravega otročička!

Iva, si mogoče iz okolice Ljubljane?
Se mi zdi, da sva sosede, pa ne vem…
Če ni skrivnost iz katerega konca si doma?

Lep dan želim!

Zal ne, sem iz MB. Kdo ve, mogoce se pa vseeno poznava 🙂 Slovenija pa res ni velika….

Lp!

Lani ko sem jaz rodila in sva oba s partnerjem zavarovana pri Triglavu, kao 10% od vrednosti police mamice. Jaz sem imela kar visoko zavarovanje in bi dobila kar nekaj denarja ampak takrat so mi potem dali 170.000 SIT približno. Torej do neke meje 10 %, nato pa en fiksen znesek.

LP, Tina

Tudi mi smo za rojstvo sineta dobili dobrodošlo darilo 170.000 Sit pred pol leta.

Pred pol leta smo dobili 10 % – dobiš le za enega otroka, tako da so to označili na originalni polici (da ne bi bilo treba v primeru še enega pikca zadevo ponoviti).

750 EUR.

lp

Denar dobis samo v primeru da sta oba starsa zavarovana pri njih, vsaj vcasih je bilo tako. Jaz nisem dobila nic, ker ocka ni bil zavarovan pri njih, edino da ga ne bi vpisala v rojstni list, potem bi mi pa izplacali. Mogoce so ze kaj spremenili?

Kaj pa ce…Jaz sem zivljensko zavarovana 5let moz bo pa oktobra eno leto ali je kaj moznosti da kaj dobiva?
L..P.

Midva sva z možem pri ZT zavarovana življenjsko 2 leti. Letos aprila sem rodila punčko. Izplačano sem dobila 10% vrednosti police. Sicer gre to tako: oba morata biti življenjsko zavarovana, vendar ni nujno, da imata skupno polico. Zavarovalno obdobje mora biti najmanj eno leto (365 dni). Denar pa se izplača samo za rojstvo prvega otroka v ZAVAROVALNEM OBDOBJU. priložiti pa jim je potrebno rojstni list in original polico, da nanjo vpišejo izplačilo. Izplačajo pa tudi zelo hitro, če hočete še to vedeti. lp

Kaj pa če si mati samohranilka in življensko zavarovana pri Triglavu, ali tudi kaj dobiš? Prvič slišim za to, bi pa zelo prav prišlo.

Je ta ugodnost samo pri Zavarovalnici Triglav?

New Report

Close