Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Porod s pomočjo hipnoze ali avtohipnoze

Porod s pomočjo hipnoze ali avtohipnoze

Na netu dobite več spletnih strani o hipnozi in porodu, med drugimi tudi hipnoporod po Monganijevi, ki ga osebno priporočam.
Če gre za porod v avtohipnozi potem lahko to izvedete v vseh porodnišnicah. Za porod s pomočjo hipnoze pa zaenkrat vem za porodnišnico Slovenj Gradec in Šempeter pri Gorici.

Sergej Pušnar, dr.med.,spec.ginekologije in porodništva Naročanje na hipnoterapijo od poned. do petka od 7.30 - 8.00 in od 20.00 - 20.30 na GSM 040 799 427

lep pozdrav,

sem na koncu 5.meseca nosecnosti. zanimal bi me porod z avtohipnozo- oz. kje se da nauciti te tehnike (ce je mozno v blizini Kranja).
[email protected]

Sporočilo poslano na naveden naslov.

Sergej Pušnar, dr.med.,spec.ginekologije in porodništva Naročanje na hipnoterapijo od poned. do petka od 7.30 - 8.00 in od 20.00 - 20.30 na GSM 040 799 427

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če je imela katera že izkušnje z bioresonanco pred porodom in homeopatijo?
Terapevtka mi pravi, da lahko z bioresonanco in homeopatskimi zdravili pospeši odpiranje ter lajša bolečine.

Bioresonanca mi je proti depresiji sicer zelo pomagala.

Ne vem, če je forum pravi, se mi pa to zdi najbolj podobna tematika.

LP

Forum res ni ustrezen, ker pa živimo v demokratični državi, imate vso pravico do svojega mnenja oziroma komentarja. Povezave med hipnozo in avtogenim treningom in bioresonanco ali homeopatijo ni.

Pozdravljeni!

Sem v 33. tednu nosečnosti in ker mi farmakološko lajšanje bolečin ne ustreza, se zanimam za alternative, predvsem za porod pod hipnozo.
Naj povem, da sem hodila na hipnoterapijo k dr. Pajntarju in vem, da je metoda učinkovita, vsaj pri meni je delovala 200%. Zato bi se je poslužila tudi na porodu, če bi bilo to le mogoče.

Roditi imam namen v lj porodnišnici. Ali morda veste ali tam omogočajo porod pod hipnozo in ali so zanj potrebne predpriprave v obliki terapij pred samim porodom (kot npr.učenje avtohipnoze)? In če so, kdo jih izvaja (ali morda ni pomembno)?

Hvala za vaš odgovor in lp

Kot ste me prosila, sem zbrisal vaš e naslov. Naj vas tudi malce popravim, hipnoza ni alternativa in ne sodi v alternativno medicino, ampak jo uvrščamo v komplementarno medicino (dopolnjujočo). Raziskave o delovanju in učinkovitosti hipnoze so namreč podvržene enakim standardom in kriterijem kot raziskave na drugih kliničnih področjih medicine in so zato strokovno verodostojne.
Veseli me, da ste bili s hipnoterapijo pri prof.Pajntarju zadovoljni. Kolikor vem, v porodnišnici Ljubljana ne omogočajo poroda s pomočjo hipnoze (ker ni hipnoterapevta), lahko pa se pripravite na porod s pomočjo avtohipnoze. Poprosite prof. Pajntarja, on še pripravlja nosečnice za porod s pomočjo avtohipnoze. Številko GSM že imate, sicer jo najdete na vizita.si.
Srečno in lep porod.

Pozdravljeni,

Tole je sicer že stara tema, pa bom vseeno poskusila. Zanima me porod s hipnozo, če se še kje izvajajo tečaji (LJ) in kakšne so cene.

Hvala,LP

Poglejte na spletno stran Društva za medicinsko hipnozo Slovenije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close