Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Porod covid pozitivne nosecke

Porod covid pozitivne nosecke

Spostovani,

v 39 tednu nosecnosti mi je potrjen covid.

Zanima me, ce je sam porod kaj drugacen kot ce bi bila negativna. Koliko dni se pri normalnem poteku poroda pricakuje, da ostaneva v porodnisnici?
Ali je moznost poroda samo v Ljubljanski porodnisnici? Kot mi je povedala sestra, bom rodila v t.i. Rdeci coni brez spremljevalca.
Je res, da porod sprozijo pred predvidenim PDP-jem?
Ali je kaksna moznost, da bi vseeno pocakali, ce bi bilo seveda vse v redu, tudi cez rok in bi v tem primeru bila izven izolacije in bi preteklo 10 dni od potrjene okuzbe in bi veljala ze za prebolevnico? V tem primeru mi nebi bilo potrebno roditi v rdeci coni sama.

hvala za odgovore,

zaskrbljena nosecka

 

Spoštovani,

kot aktivna bolnica s covidom bi v primeru, da se začne porod res rodili v posebej izolirani porodni sobi pod posebnim režimom, ne vidim pa nobene potrebe po predčasnem sproženju poroda. Sicer žal res ne vem, kako imajo to urejeno po lokalnih porodnišnicah in če se začne porod, kako ravnajo s posameznimi primeri. V Ljubljani za enkrat nisem opazil, da bi se terminske nosečnice samo zaradi covida premeščalo k nam. Če ste trenutno noseči 39 tednov in je sicer vse v redu (primerno velik in razvit plod) po mojem zadostuje običajna obravnava nosečnosti, v kolikor se vam slučajno ne razvijejo kakšni hujši simptomi bolezni in se lahko tudi počaka na status prebolevnosti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close