Najdi forum

POROČNO DARILO ZA PRIJATELJICO

Živjo!
No danes se pa tudi jaz obračam na vas s problemom:

jutri se poroči moja dobra prijateljica in rada bi ji podarila nekaj lepega vendar si s fantom veiko ne moreva privoščiti, ker sva oba še študenta in nimava rednih dohodkov.

Prijateljico sem že spraševala kaj potrebuje vendar je odgovorila, da od nikogar nič ne pričakuje.

Razmišljala sem da bi ji podarila vazico iz Rogaškega kristala (5.000 SIT) ali pa morda eno čarovnico (Ali morda kdo ve kje jih prodajajo??) zraven pa bi ji namenila še nekaj denarja. Problem je v tem da ne vem koliko bi se spodobilo dati? 15.OOO? Ali bi bilo to premalo?

Hvala vsem za pomoč!

Lep pozdrav, LILI

Najprej čestitke prijateljici. Še posebej za izbiro datuma!!!

Mislim, da je to dovolj denarja (midva sva v isti situaciji kot vidva, pa dava cca 10.000 SIT). Po moje, ti ni treba zraven kupovati praholovilce – teh bo itak še preveč in nebosta vedela kaj z njimi. Zaradi vljudnosti pa jih bosta (morala) postaviti na vidno mesto.
Raje jima poklonita dobro flašo vina, kvalitetno čokolado, npr, dimljenega lososa,… Skratka, karkoli, za kar veš, da imata rada in se da npr. pojesti in ob tem uživati. Od tega bosta imela veliko več, kod od slabe volje in dileme kam to čarovnico postaviti.
Vaza je sicer praktična ampak iz mojega primera ti povem, da vsaka vaza (po mnenju obdarjenca) ne paše v kuhinjo. Samo v razmislek.

Če rabiš kakšen nasvet kaj kupiti, pa tole: midva sva kupila toplo im mehko dekno za malo manj kot 10kSIT. Brez dileme jo lahko hraniš v omari (ni treba dati na vidno mesti), ko jo potrebuješ te pa prijetno greje. Midva sva zadela 100%, saj mladoporočenca nista imela nobene dekne, in je ona 2 dni po poroki zbolela. Kaj jo je grelo? Dekna.

Tudi jaz mislim, da je za študente 10000 dovolj. Če že dalj časa živita skupaj, najbrž osnovnih reči ne potrebujeta, lahko pa jima podariš na primer album za fotografije in priložiš razliko v denarju. Toliko, da bo spomin nate, denar pa je najbolj uporabna stvar. Tudi žlice si lahko kupi z njim, če jih še nima.

Jaz pa na tvojem mestu ne bi dajala denarja. To je bolj za tiste tete in strice z debelimi denarnicami. Od prijateljice študentke normalno ne bo pričakovala ne vem česa, zato bo bolj vžgalo kaj izvirnega. Po možnosti uporabnega. Nekaj takega, kar jo bo še leta spominjalo nate. Ali pa malo pokombiniraš. Recimo kakšno umetelno žlico za obuvanje čevljev, zraven pa globin, krtače… Kakšno knjigo o peki, zraven pa pekač, modelčke za piškote… Knjigo o sobnih rastlinah in kakšen fikus…. Čajnik, dve hecni skodeli za čaj in kakšno toplo odejo…

Napisanih je kar nekaj domiselnih idej… Sama sem od svoje najboljše prijateljice dobila lepo košarico za šivalni pribor – in kadarkoli jo primem v roke, se spomnim nanjo…

Ni toliko važna vrednost darila, kot to, da z njim pokažeš, da veš, kaj bi tudi njej nekaj pomenilo. Tukaj jo pa ti zagotovo najbolje poznaš 🙂

Da malo klepetam.
Od svoje sestrične, takrat študentke, ki mi je bila tudi poročna priča, sem dobila stensko uro na baterijo. Ura še danes gre, le zaostajanja je ne morem odvaditi. Pa je ne morem vrči stran, čeprav si z njo zelo težko pomagam. Je le spomin!
Denar je seveda zadnji izhod, a ni je bolj mučne zadeve, kot dva likalnika, tri osebne in štiri kuhinjske tehtnice itd. Potem je že bolje denar, če ne moreš ugotoviti, kaj potrebuje. Potem je že bolje posteljnina, ki je ni nikoli preveč, a na žalost tudi večna ni.
Sicer pa – res ji želimo sreče, tudi me, ki je ne poznamo.

Jaz sem v kupila prijateljici koš v katerega se daje umazano perilo, napolnila pa sem ga s suho robo ( kuhalnice, deska za meso in podobno…) in lepo zavila. Resnično je bila darila vesela.
LP

Kaj pa Kuharico, ki je res zelo uporabna, od sestre Vendeline? Stane 10.000 sit, zraven daš še pecivo, (če ga boš utegnila speči) po kakšnem receptu iz knjige. Ponavadi te kuharske knjige spremljajo zakonca vse življenje.

New Report

Close