Najdi forum

poročna obleka

Septembra se poročim in bom v 23 tednu svoje prve nosečnosti.
Nimam pojma kakšno obleko, kostim naj imam. Nevem kako velik bo moj trebuh. Poroka bo tudi cerkvena.Vreme me tudi lahko preseneti. Naj mi jo sešije šivilja? Ali naj jo kupim? Kje? Mi lahko kaj predlagate? Ne bi rada zgledala kot velik, bel balon!
Tnx.

Se ti ne zdi, da si belo obleko zamudila?

J.

Čakam tvoj predlog! Tnx

Kaj pa, če bi šla v Kepico ali v La vie (ali pa v tujino?) in tam pogledala, če imajo med svečanimi stvarmi kaj ljubkega in v svetli barvi… Sicer imajo tudi izposojevalnice poročnih oblek nekaj oblek, ki so primerne za nosečnice, in te potem teden dni pred poroko izmerijo, potem pa obleko prilagodijo (dobro izbiro imajo v Karolini v Lj, Trnovo, samo povej , da si noseča)… če pa jo želiš kupiti ali pa dati zašiti, moraš pa dobiti res dobro šiviljo, da bo vedela, kako in kaj…

Moja prijateljica se je poročila v 7. mesecu, kar pomeni, da je bila kar “velika” in je imela obleko v stilu tistih iz časa Jane Austen (glej film Emma ali Razsodnost in rahločutnost), kar pomeni, da je imela tako s precejšnjih okroglim izrezom (če imaš joške in ne preveč kil, kaži!) in potem prerezano pod prsmi in potem tako čez trebušček bolj na široko… Ni bila kot beli balon, pač pa bolj kot princeska, res ljubka, brez odvečnih čičk in čačk, v laseh je imela le venček iz marjetic…

Oprosti, ampak nosečnice s steznikom, načičkano in našringano belo obleko, ter jeklenimi obroči pod njo, so malce smešne – kot marcipanove pupe na torti… Kot najstnica sem velikokrat ob sobotah pomagala dedku, ki je bil fotograf, ti povem, da ene res ne vedo, kdaj nehati…
T.

Joj, je Krinolina….v Lj,
evo sajt, morda boš pa našla kaj zase

T.

definitivno ti priporočam MOD’ART – Ljubljana polje, imajo tudi super internet stran in lahko jim pišeš…. zelo so prijazne in imajo tudi šiviljo ki je zlata vredna. Dva meseca nazaj sem se poročila in so mi iz obleke ki je bila zame občutno prevelika naredile čudovito. Zelo zelo so prijazne in pa ne vsiljujejo ti stvari ki jih nočeš – poslušajo..
O Krinolini imam pa žal zelo slabe izkušnje – so me tako osorno odpravile ko sem prišla malo vprašat, da sem se samo obrnila…
Pa lepo poroko želim – in še lepšo nosečnost – in pa privošči si belo!!! brez bele ni prave poroke.
LP

Mila,
zelo me spominjaš na mene, tudi jaz sem se poročila pred 3 tedni, ko sem bila v 24 tednu nosočnosti. najprej sem jokala in se smilila sama sebi, ker ne bom imela lepe poročne obleke tako kot vse moje prijateljice….. ampak sem se zmotila.
Porčno obleko sem si sposodila v PRINC-u, Karlovška 1a,Ljubljana, tel. 425 68 55, tam je ena zelo zelo prijazna ga. Simona, ki ti bo hitro izbila iz glave vse neumnosti, ki ti hodijo po glavici zaradi trebuška…. našla mi je tako lepo obleko, da se res ni videlo, da sem noseča.
Tudi jaz sem samo sebe pred poroko videla kot “bel balon z rdečimi pikicami – beri mozoljčki (zaradi nosečnosti), ko pa sem oblekla obleko, je bilo vse skrito. Poročila sem se cerkveno in marsikatera moja teta mi ni verjela, da sem res noseča.
Skratka, lahko imaš lepo belo obleko, pravo razkošno cerkveno poroko, v vsem sijaju in ti ni treba hoditi nikamor v tujino….res ti svetujem, da greš v Princa in vsaj pomeriš nekaj oblekic.
Upam, da sem te malo potolažila, zdaj pa le hitro pot pod noge in se loti iskanja, september je zelo blizu.

Tatjana

Mila,
priporočam ti Pletilni studio Draž na Starem trgu v Ljubljani. Delajo prečudovite poročne obleke po meri, tudi za nosečnice.
Sama sem imela njihovo kreacijo in še danes mi ljudje govorijo, kako lepa je bila obleka (in jaz v njej). Sicer nisem bila noseča, bila pa je kolegica, ki so jo prav tako vsi hvalili.
Pojdi k njim, oglej si obleke in fotografije in se pogovori. Obleko ti lahko kasneje tudi zožijo ali malce preuredijo, najlepše pa je to, da raste in hujša s teboj in jo boš lahko še oblekla tudi kdaj drugič.
Res priporočam!
Lp, Ena

Koliko pa stanejo tam obleke – jaz bi kakšno imela (ne za nosečnico), pa me je kar groza pomisliti na ceno…
T.

Misli mi bereš. Tudi jaz sem imela tak stil v mislih, rezan pod prsmi pa ne preveč globok dekolte. Rokavi bi pa bili kratki , mali napihnjeni. V umazano beli barvi ali pa kaj nežno pastelnega. Tnx

Nisem vedela, da izdelujejo tudi poročne obleke. Njihove kreacije so mi zelo všeč, samo malo predrege za mojo denarnico. Bom šla pogledat! Tnx

Jaz nisem imela bele obleke, pa je bila poroka vseeno prava! Zame čudovita! Vse je stvar okusa in za nekatere je sanjska poroka tudi v obleki, ki ni bele barve in z volančki:))))

Sem si ogledala njihovo stran. Bom šla pogledat. Hvala za lepe želje in predlog. Srečno!

V tujino ne mislim iti, ker se mi zdi, da je ponudba v lj. dovolj bogata.
Bom pa šla v Princa in to najprej, ker mi je najbližji, sem namreč z Ižanke.
Želim ti lepo nosečnost in lahek porod. Tnx

Se strinjam jaNja! Jaz sem mislila bolj na umazano belo ali pa kaj pastelnega.
Volančkov pa sploh ne maram!

Punce, brez zamere, ampak ne vem, kaj je to tako groznega, če se noseči nevesti na poroki vidi trebuh? Nekatere ste prav ponosne na to, kako so vam obleko prikrojili tako, da se sploh ni videlo, da ste noseče. Če bi se jaz poročala noseča, bi ponosno kazala svoj trebuh, če pa bi želela biti “šlank” nevesta, bi se pa pač poročila po rojstvu otroka.
Samo moje razmišljanje.
Mila, lep poročni dan, še lepši zakon in najlepšega (ter seveda zdravega) otročička ti želim.
Lp

Oprosti, sem šele zdaj opazila tvoj post.
Obleke stanejo v povprečju nekje od 60.000 do 120.000 SIT, odvisno od načina pletenja in “starosti” modela – kreacije izpred nekaj let (ki pa še vedno izgledajo zelooo nove, modne in drzne) malo manj, novejše malo več. Mislim, da najdražja obleka (oziroma komplet krilo+zgornji del) stane 300.000, ampak ta je pa res nekaj posebnega in skoraj v celoti ročno delo – in je bolj razstavni kot prodajni eksponat.Načeloma pa se da vse dogovoriti.
Če greste tja, vam polagam na srce, da obleke pomerite in ne samo gledate. Marsikatera obleka, ki sicer lepo izgleda že na obešalniku, prav zaživi šele na telesu. In potem, ko jih nekaj pomerite, si lahko izmišljujete – tukaj malo bolj gor, tu bolj ozko, naramnice od te obleke, dekolte od druge… Vzemite s sabo prijateljico in uživajte. In naj vam ne bo zoprno – so zelo prijazni!

Prijetno izbiranje in dobro izbiro!
Lp, Ena

Hvala za lepe želje. Tudi jaz ti želim vse najlepše. : )))))))))))))))

Draga Mila,

Popolnoma te razumem – tudi jaz sem se poročila s precejšnjim trebuhom (pa še z 21-mesečnima malčkoma). Zato sem si izbrala bledo zelen komplet, ki so mi ga svetovali in prijazno sešili v Krinolini (ožje dolgo krilo s stranskim razporkom, zgoraj top brez rokavov in čez muslinasta srajčka). Cena je bila lani okrog 55.000 SIT. Kljub temu, da sem majhna in sem bila zelo okrogla je zgledalo super. Na fotografijah se celo ne opazi, da sem noseča.

Veliko veselja in sreče, brina

Sama sem se poročila pred nosečnostjo, a vendar je tudi mene malce zmotilo, kako nekatere poudarjate, da ste se poročile v oblekah, v katerih se trebušček ni videl. Zakaj bi namenoma skrivale nekaj tako lepega kot je novo življenje? Če je to le zasluga dobre obleke, lepo, če pa ste se oblačile za poroko z namenom, da se ne bo nič videlo, se mi zdi to malce pretirano…
Sama sem celo nosečnost nosila precej drzne ozke obleke, ki jih zdaj ne bi (pa ne trdo ozke, pač pa iz jerseya, ki se mi je mehko prilegal na obline telesa), tako da se od zadaj sploh ni videlo, da sem noseča, spredaj pa se je precej svobodno in ne skrit pod velikim šotorom šopiril moj veliki trebušček – enkrat je eden fant celo zažvižgal za mano, ko pa sem se obrnila, ga je polilo, sem bila namreč v 8. mesecu…
Prav zato se Mili predlagala obleko v stilu Jane Austen, ki ne skrije nosečniškega trebuščka, pač pa ga celo poudari, hkrati pa – z dekoltejem in napihnjenimi rokavčki naredi vse skupaj pravo, sladko in ljubko – kroji tistega časa so bili itak vsi taki, da so imeli spredaj urezano kot da bi imele ženske trebušček, pa naj so bile noseče, debele ali ne… Res pa je, da nekatere nosečnice ne vzamejo v obzir, da je telo in njegova oblika v nosečnosti spremenjena in se preprosto stlačijo v obleke, ki so le malce širše v pasu (s steznikom, volančki, bisečki, obroči, itd.). Tako mislijo, da prikrivajo nosečnost, v resnici pa mnogokrat izpadejo čudno in neokusno oblečene… moje mnenje pač, vsake oči imajo svojega malarja.

Mila, poroči se v obleki, v kateri se boš ti dobro počutila in naj bo poroka tvoj najlepši dan – vse dokler ne boš imela v roki štručke, tisto bo šele fino….
Tinkara

New Report

Close