Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Poročilo o šivanju Bauci

Poročilo o šivanju Bauci

Dobro jutro v lep sončen dan … te dneve se me je loteval in loteval virus šivanja aplikacij – še nikoli tega nisem poskusila, niti sanjalo se mi ni kako se to počne. Priznam, da sem letos medolini zašila krilce, brezrokavnik in mašlico za pusta za miško – ampak bilo je res primerno samo za pusta … ha, ha …

No po natačnih navodilih, ki sem jih prejela od strokovnjakinje za aplikacije Bauce – ni dneva, da ne pokukam v njen album in občudujem njene šivalske mojstrovine – no včeraj pa se je virus v meni dokončno skuhal in vdaril ven z vso močjo. Potegnila sem ljubi šivalni stroj na plano – tu moram napisati, da je bilo vse lepo napeljano in poskusim en delček zašit na blago. Pred tem si pripravim tisto belo zadevo, ki se ji nekako tako reče kot citilin ali nekaj podobnega – to se zalika na blago – no meni jo je v prvem poskusu uspelo zalikati na likalno desko – sem narobe obrnila citilen – zadeva bi se naj sprijela z blagom – zalikam – dvignem blago in glej ga šmenta blago mi ostane v roki, citilen pa sem komaj ločila od likalne deske … to so bile samo prve nevšečnosti …

Za poskus si odrežem košček blaga in ga poskušam zašiti na blago in mi je še kar nekako šlo – nakar zmanjka niti v čolničku … snamem vse, napeljem novo barvo niti – tu se je pa spet začelo – šiv več ni bil isti, po eni telefonski intervenciji in intervenciji sosede, ki ima tudi šivalni stroj uspejo strokovnjakinje ugotoviti, da sem zgrešila pri napeljavi niti eno postajo … no porihtamo tudi to in začnem resno šivati eno aplikacijo na blago v dobri veri, da bo iz tega nastala mini blazinica za kakšnega pliškota naše medoline …

… in šlo mi je ODLIČNO – PARANJE namreč – mislim, da sem parala tolikokrat, da sem morala stran metati še nezašite aplikacije, ker so čudovito scvetele od mojega paranja – vse to je potekalo včeraj od 15.30 – 20.00 ure in nastal ni noben pošterček – na koncu mi je kolikotoliko uspelo zašit enega medveda na blago in potem je kar nastal mini prtiček.

Ampak volje mi to ni vzelo – nasprotno še večji zalet in zagon in sedaj me ima sama trma, da pa enega medveda, mi bo pa menda uspelo zašiti na podlago – se razume vsaj približno tako, kot to zna Bauca – približno pomeni, da ne bo padel dol in bo še nekako zgledalo. Baucine aplikacije so zašite, kot bi jih nekdo narisal – moja linija šivanja pa – začetniška …

In potem gledam svoj izdelek – roke so me bolele od paranja – si predstavljaš Bauca kako je parati dvakrat zašiti najbolj na gosto zašit cikcak … je kar problem sparat – enkrat ravno ne – osmič pa … ha, ha …

In potem me ob 21.00 prime še en napad trme in v šusu, sploh da nisme prej ročno zašila medvedka na blago ga koliko toliko zašijem na podalgo v par minutah in kar nekako je zgledalo – za razstavo ravno ne, je pa v meni zbilo virusno temperaturo na normalno …

Ko bom imela možnost, bom pripopala v album, da se Bauca od srca nasmeje … ampak danes pa nisem sigurna, da mi je uspelo virusno temperaturo včeraj zbit in danes bom oznanila našemu brlogu, da mame ni in da sem danes na šivilskem tečaju – imam pa enega vztrajnega oboževalca – medolina mi je med tem zložila vse sukance, zasipala vse gumbe in v škatli kjer je bilo vse zložćeno, se sedaj kuha prava šivalska juha … in ves čas vpije jaz bi tudi šivala …

To je poročilo enega medveda, ki je prvič šival pred par meseci – nimam nobenega znanja v tej smeri – ampak voljo, voljo pa imam za gore prestavljat … dan bo definitivno razburljiv …

Cmok od Puja

Sem se nasmejala tvoji dogodovščini in vstrajnosti 😉
Ti povem, da je pri meni bilo podobno. Iz srednje aranžerske šole sem se vpisala na tekstilni fax (ne vprašat zakaj) in počasi končujem smer konfekcijska tehnologija. Do drugega letnika sploh nisem vedela, da bomo v tretjem morali sešiti svoj izdelek. Pol pa panika. Malo sem poskušala doma, pa ni in ni šlo. Rekla sem si, nekak bo že šlo. In res je šlo. Pohvalim se lahko, da mi je s pomočjo mentorce in njenega kratkega tečaja uspelo sešiti dve krasni krili, pa še komplicirani sta mi zgledali. In na naši modni reviji je eno nosila prav sanjska ženska (takrat še ni bila)

Verjamem, da bo tudi tebi uspelo, saj sem videla, da si tudi ti sestavljena iz trme 😉
Pa lepo ustvarjaj!

:)))))))))))))) Ooooo Pu, hvala za tako prijetno branje:)))
Tudi jaz sem se nasmejala in se te zraben predstavljala, kako to dejansko počneš:)))))

Tudi vem, kako cetilin ostane na likalniku, če ga narobe obrneš. Pa to, kako se noče nič zasišit kot si si zamislila:))))))

Ampak vidim, da imaš veliko željo in voljo. In to je to! Kar pogumno naprej, ta desetič boš že znala, ni vrag!:))) Tudi jaz sem svoje prve hlače zašila tako, da nisem imela nog kje vtaknit:))))
Se pa strinjam, da je najbolj zoprna stvar pri šivanju – trenanje:)))

Midva z malim sva pa danes kupovala (in kupila) vezano ploščo in lesene ščipalke, da bo lahko delal okvirje za slike, kot so jih v šoli. Madonca smo vsi ustvarjalni!

Pu, saj boš zmogla! Mi navijamo zate!

<http://kate.moj-album.com/>

He he he Medo…tako nekako ali še huje bi zgledalo,če bi se jaz lotila šivanja – na stroj,na roke sem postala že pravi ekspert.Naj ti prišepnem,da imam taščo,ki je bila dolga leta šivilja in za kakšno strojno šivanje kar njo prosim…ko bom velika in imela en prostor,kamor se bom lahko skrila (sebe in stroj),bom pa tudi jaz poskusila… ampak ne še tako kmalu…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Kate izgleda je tvoje navijanje pomagalo … nadaljujem svoje poročilo …

Po petkovem zagonu je sledilo naraščanje virusa v soboto in nedeljo … v sobot zvečer sem imela pa v rokah končni izdelek, medlini sem zašila na belo majčko eno luškano rumeno hiško, z rdečo strehico, pa barvastimi okni in vrati – ful lepo je izpadlo, no linija šiva ni ravno za merit z ravnilom, pa tu in tam je bilo treba popraviti šiv, ker mi je pobegnil rob … lahko jo bo imela za v vrtec … meni je zelo všeč in vem, da mi bo samo praksa prinesla vedno lepše izdelke …

No temu je sledila nedelja in lotila sem se zame malo bolj zapletene aplikacije – medvedku sem na trupek zašila srček in v ušesa z drugo barvo podlago – mi je kar šlo … sem se že kar vzravnano držala za strojem – in glej ga šmenta – stroj mi ob šivanju medvedka na majčko na enem delu tako sprime majčko z njim, da je nisem in nisem mogla dobiti izpod njega – ful se je nabralo niti na notranji strani in morala sem vse odrezati in tudi iz stroja je bilo vonjati čuden vonj po stroju in mojega veselja je bilo konec – spet intervencija po telefonu in ugotovimo, da je bolje, da več ne šivam in da mora ljubi stroj k zdravniku – pa toliko sem še mislila narediti in ravno, ko mi je tako odlično šlo in to za spremembo šivanje – ja mi je šlo res … imela sem veselja in energije za par majčk zašit :((((((

In smo danes klicali “zdravnika” za šivalne stroje in tako gre jutri moj stroj na zdravljenje – ga bo treba par dni pustiti tam – pa toliko prostih dni bo vmes in jaz bi lahko za cel vrtec otrok naredila majčke … upam, da ni kaj hudo narobe in da bo vse o.k.

Ko bom imela pa možnost pa majčko poslikam in gre v album … samo do tistih izdelkov Bauce pa mi še manjkajo kilometri – ampak voljo jih imam prehodit to pa …

Ej Hali in Zvončica se mi kar pridružita, samo začet je treba … mi je žal, da nisem že prej – no je pa res, da se mi ni sanjalo kako to gre in sedaj ko sem dobila navodila in toliko virusa pa gre skoraj samo – samo ravno, pri ovinkih je pa problem … ha, ha …

Kate zdaj pa drži pesti za mojo Singi – da bova čimprej spet skupaj …

Hej!

Pozdravcek za vzpodbudo…in naj te virus nikar ne zapusti:)))

Upam, da bo stroj kmalu zdrav!

Vidis, eni smo bolj za rocno ustvarjanje. Tudi aplikacije in se kaj drugega z rokama uspesno naredim. Stroj pa…brrr, cimdlje od mene:)

Ti pa vztrajaj in vztrajaj, si na pravi poti:))))

Lep dan Babi

Očitno moj včerajšnji odgovor ni našel poti semle gor:(

To je pa tako, če pride zadeva od “zdravnika” za računalnike:))) Upam Pu, da bo tvoja Singi v prvo delala, ko bo čista:) Če je dolgo nisi uporabljala, bi znalo biti samo to, da jo je treba počistiti in podmazati … potem bo pa delala … kot bo Pu želela:)))

Joj, z veseljem bi ti pomagala pri šivanju, pa žal ne gre virtualno:))))
Pa jaz vem, da bo šlo in jaz še vedno navijam zate! Vaja, vaja, vaja, … :)))

Tamle ob moji mašini je vedno večji kup, pa ni nobene prave volje, da bi kaj začela :((( Ampak mislim, da bom kaj kmalu, kajti otrok bo kmalu hodil čisto strgan okoli, če bo nadaljeval s tako tendenco trganja:))))) zaenkrat je še na zalogi nekaj narejenih motivov za nalikat … a jih bo kmalu zmanjkalo. Pa … nekako postajajo premajhni. Ali pa se luknje večajo:))))

Aja, če bo oblačilo za v vrtec dobro, potem je sigurno dobro:))))!!!!
Pa kmalu se pohvali s fotkami!

<http://kate.moj-album.com/>

New Report

Close