Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pordela suha koza pri 3-letniku

pordela suha koza pri 3-letniku

Dober dan!
Triletni sinko ima pordelo suho kozo na hrbtni strani dlani in med kolenom in gleznjem na sprednji strani. Zacelo se je na rokicah par mesecev nazaj, ko sem v podaljsku palca in kazalca opazila rdecino. Ker so ga takrat “mucili” zobje in je imel roki stalno v ustih, sem bila prepricana, da ima rdecino od tega. Zadnji teden do dva pa opazam tudi blazno suhost tega predela. Zjutraj je le suho, proti veceru pa tudi pordeci. Zadnje dni se je zacelo tudi na obeh nogah (na eni le suha koza, na drugi tudi rdecina). Ni videti, da bi ga srbelo, se pa obcasno (nekajkrat dnevno) “pocohlja” na teh mestih.
Mazem mu zjutraj in zvecer z Justovo kremo cajevca in se mi zdi, da je bolje. Bolje je tudi med vikendom. Naj povem, da v vrtcu veliko ustvarjajo z vodo, raznimi barvami (ki naj bi vse bile otroku prijazne), brivsko peno, moko, mleto koruzo, obarvanimi kuhanimi testeninami,… Veckrat ima tudi dalj casa rob rokavov vlazen, ceprav na sreco zadnje case vse bolj sam poskrbi, da ga preoblecejo.

Se to: ni izpuscajev, mehurckov, lis, dvgnjenega predela…

Ce v bliznji prihodnosti ne bo bolje, mislimo stopiti do zdravnika (trenutno zivimo v tujini), me pa zanima, kaj vi mislite?

Najlepsa hvala za odgovor

POzdravljeni!

Vsekakor bi po opisu najprej pomislil na atopični dermatitis, zato poskusiti z Elidel kremo.

V kolikor se spremembe ne bodo umirile, pa bo potreben pregled pri zdravniku.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close