poraščenost
Pozdravljeni
Imam 25 let in sem grozno obremenjena. Namreč sem dokaj poraščena po obrazu in si dlačice odtstranjujem kar z žiletko. Dlačice mi zrastejo čez noč in so zelo močne in zelo zelo vidne če si jih ne pobrijem. Za lasersko odstranitev trenutno nimam denarja. Strah me je, da bi me moj fant v primeru če bi to izvedel zapustil. Počutim se kot kriminalec ker skrivam to dejstvo. Drugače sem lepa in privlačna ženska, a nihče ne ve te moje grozne skrivnosti. KAJ NAJ STORIM??
Hvala za vaš odgovor!
Draga študentka!
Glede odstranjevanja nadležnih, odvečnih dlačic (še posebno pri ženskah po obrazu) obstaja seveda veliko možnosti. Vi ste izbrala eno izmed njih, za katero pa je znano, da so dlake potem še bolj močne in včasih gostejše.
Za nasvet, katere druge možnosti odstranjevanja so boljše, se obrnite (če se še niste) na kozmetičarko, ki vam bo vedela svetovati – ali pa na samih preparatih, ki so na voljo v drogerijah, preberite kako delujejo.
Dejstvo je, da smo tudi ženske ljudje (kot moški), ki pa imamo več ženskih kot moških hormonov, včasih, pa se žal pri kateri to ravnovesje tudi poruši, kar se potem kaže lahko tudi na tak način kot pri vas (in še mnogih drugih, ki si pomagajo na različne načine). Prav gotovo, da nobena ne razlaga na veliko okrog, kje vse si odstranjuje dlake, ampak si jih pač odstranjuje, kjer jo le-te motijo. Da je poraščenost po obrazu in odstranjevanje dlačic GROZNA SKRIVNOST je le v vaši glavi. Najprej morate to sprejeti kot dejstvo (da ste pač bolj poraščeni in tega ne morete spremeniti, lahko pa nekaj storite, da odstranite to nadlogo – kar že počnete, morda bi morali – zaradi vašega boljšega počutja in občutka, le spremeniti metodo odstranitve (ki ni nujno le z laserjem, kar pa si boste najbrž nekje v prihodnosti tudi privoščili).
Najbrž vas fant ne ljubi samo zato, ker ste lepa in privlačna le navzven. Vaša odločitev je, če mu boste to sploh povedali – mislim, da to ni nujno potrebno dejstvo, ki ga mora vedeti(vsaj ne še sedaj, če niste prepričani, da mu lahko to zaupate). Toda glede na vaše strahove in dileme, ter slabe občutke zaradi tega, vam lahko svetujem le to, da sami presodite kdaj je pravi trenutek, da mu poveste – to pomeni, da si dovolj zaupata, da sta si dovolj blizu…
Predvidevam namreč, da še ne veste v kakšni meri mu lahko zaupate, ker se bojite, da bi vas zaradi tega dejstva zapustil.
Lepi in privlačni smo ponavadi le s pomočjo nekih dodatkov, pa naj bodo to kozmetični izdelki ali pa le lepa frizura ali obleka, ki nas polepša – torej vsi malo “goljufamo”, zato poskusite tudi to vaše početje sprejeti kot enega od pripomočkov, ki vam pomaga vašo notranjo lepoto izraziti navzven!
Špela, Šent
Lp.
Nisi edina. Tudi jaz imam pdb. tezave, sem se dolga leta sekirala, sedaj se vedno manj, ker ni druge pametne izbire. Ti svetujem enako. In upam da ti je lazje ker ves da nisi edina?!
Živjo!
Ne se sekirat, čeprav poraščenost na obrazu zna biti huda in grda. Pač tako je! Sicer pa bi jaz, ko bi zbral denar si na obrazu dal odstraniti dlačice lasersko, tako da ne rasejo več. Verjetno si tudi malo bolj poraščena po telesu. No tukaj pa jaz osebno mislim, da se ni treba briti razen v izjemnih primerih, ker enostavno nekaterim moškim manjše ali srednje dlačice celo ugajajo. Problem je v ženskah oz. v njihovih glavah, ker tega ne prenesejo. No, lp
Goran
Sigurno on to že ve. Če je pameten in zna opazovat, to ve. Ko si obriješ dlačice na obrazu, je koža na otip drugačna, čudna.
Tudi jaz imam 25 let in nič od tega ne prikrivam svojemu fantu.
P.S. Pa to ni nič vplivalo na to, da sem zdaj celo mamica njegovega sina.
Le povej mu resnico,pa ne skrivaj. Vse pride na plan.
Forum je zaprt za komentiranje.