Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Poraščenost in Aldactone

Poraščenost in Aldactone

Prosila bi vas za nasvet. Že od najstniških let me muči prekomerna poraščenost, najbolj me motijo dlake po obrazu, torej po vratu. Pred leti sem bila tudi v endokrinološki ambulanti kjer so preverili ravni androgenih hormonov. Točnih vrednosti ne vem, so pa ugotovili zvišane vrednosti le-teh, ostali pa so bili v mejah normale. Prepisana mi je bila terapija z Aldactonom vendar ni prineslo nobenega izboljšanja. Večkrat sem bila tudi na laserski odstranitvi, ki je dlake sicer malo razredčila a vendar. Ker imam kar zahtevno službo s strankami je ta problem zelo moteč. Stara sem 28 let, lani sem normalno donosila in rodila zdravega dečka, ki ga še vedno dojim. Zanima me, če obstajajo še kakšne možnosti, torej terapevtske, ki bi prinesle kakšen otipljiv rezultat. Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Pri vas gre nqajverjetneje za sindrom funkcionalne androgenizacije. Priporočam ponoven obisk pri endokrinologu in morda uvedba zdravljenja z Diane 35, ko boste zaključili z dojenjem.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Diane 35 sem jemala štiri leta preden sem zanosila in ni bilo nobene spremembe. A se prekomerno poraščenost sploh da ozdraviti ali lahko samo omilimo njene razsežnosti? Hvala za odgovor.

New Report

Close