poraščenost
Spoštovani!
Stara sem 14 in imam brke(te si belim vendar se vidijo in me je vse sram) po bradi, en del lica(ampak tam se ne vidi tako) pod popkom, bedra da ne pomnim tam se brijem ker drugače zgleda grozno, malo čudno se sliši ampak tudi v riti, na roki imam tudi zelo temne dlake vendar sem se z tem sprijaznila nisem se pa še z tem da mi po prstih rastejo dlake(na nogi in na rokah). Kaj naj naredim pomagajte čim prej!! K endokrinologu nisem šla sram me je povedati tudi osebnemu zdravniku. Ali lahko kako drugače ugotovijo(ne samo endokrinolog) če imam povečane moške hormone?? Prosim povejte nekaj, kaj bi mi pomagalo! Za odgovore bom hvaležna zelooo!!
Živjo!
Tudi jaz sem ena izmed bolj poraščenih punc in stara le 23 let. 6 let sem jedla kontracepcijske tabletke (Yasminelle in Diane), katere so bile premočne zame. Lani novembra sem prenehala s tabletkami in zdaj se spopadam s težavami, ki so jih prinesle… Menstruacije nimam že 10 mesecev, kožo ima obupno, poleg tega pa sem vedno bolj poraščena. Ker ne zaupam zdravstvu in farmaciji, se sedaj “zdravim” na naraven način in pijem Dong Quai oz. angeliko, poleg tega pa je potrebno zaužiti še čim več zdravih maščob (laneno olje, svetlinovo olje…). Namesto angelike lahko pijete tudi maco. Pred mesecem dni so se mi že pojavili menstrualni krči, to je pa zaenkrat tudi vse. Ostajam optimistična, saj si je veliko punc s tem odpravilo težave in vzpostavilo hormonsko ravnovesje. 😉
Upam, da sem kateri pomagala oz. ji dala novo upanje.
Lp.