poraščenost
Spoštovani!
Vzrok prekomerne poraščenosti pri vas je verjetno PCOS. Yarina je ustrezno zdravilo za zdravljenje PCOS. Kljub normlanemu indexu telesne mase bi prišel v poštev kot terapija tudi metformin(Glocophage, Aglurab….). Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovito, vendar je pričakovati, da se bodo dlake pojavile ponovno.
Lp
Najprej hvala za odgovor! Imam pa sedaj še nekaj vprašanj in sicer, če bi se odločila za to terapijo z metforminom, na koga bi se mogla obrniti? Na endokrinologa? Kakšne so pa čakalne vrste in po kolikem času bi bili vidni kakšni rezultati te terapije? Kakšne učinke pa ima ta terapija, bi se mi poraščenost zmanjšala?
Pa še nekaj, rekli ste da je lasersko odstranjevanje dlak učinkovito, a da je pričakovati, da se bodo dlake ponovno vrnile. Kaj zdaj to pomeni? Kako je lahko laser učinkovit, če se bodo dlake ponovno vrnile? A to se vrnejo samo v mojem primeru, ker je vzrok poraščenosti PCOS, ali se vsem po določenem času spet vrnejo? In, ali se to vrnejo v istem obsegu kot so bile pred posegi ali manjšem? Torej, bi mi vi priporočili laser, ali je to samo metanje denarja stran?
Vem da imam veliko vprašanj, vendar je to kar velik finančni zalogaj in bi rada prej slišala še kakšno strokovno mnenje! Hvala!
Spoštovani!
Odločitev glede terapije z metforminom je v rokah endokrinologa. Pred uvedbo zdravljenja bo potreben obisk pri endokrinologu. Podatkov glede čakalnih dob nimam. Metformin zmanjša insulinsko rezistenco, ki je klučna v etiopatogenezi PCOS. Poraščenost se navadno zmanjša po nekaj tednih terapije. Med metodami depilacije je lasersko odstranjevanje dlak najbolj učinkovito, zelo pogosto pa dlake ponovno zrastejo. Če vas poraščenost zlo moti je laserska depilacija vsekakor najbolj učinkovita.
LP
Pozdravljene,
tudi sama imam podobne težave, glede na to, kar pišete, me je minilo vsakršno razglabljanje, ( pri zdravnikih, ker ne želim biti plešasta)
sem pa pred kratkim govorila z gospo, ki se spozna in dela z zdravili, sama pravi, da tablet ne bi jemala, ima pa grozne probleme s kožo.
Povedala mi je za koncentrat Maca, zato prilagam link, kjer sem jih najdla.
Naj povem, da so se pri meni težave povečale s pridobljeno težo in po porodu, hvala Bogu težav z zanositvijo nisem imela, imam pa sedaj PCO.
Poizkusila bom, ker zgubiti nimam kaj.
http://www.ekoloska-trgovina.si/artikli/Hanoju-Bio-Maca-720-Ekstrakt.php
Srečno!!!!
Spoštovani!
Pri PCOS je skupni imenovalec za prekomerno poraščenost, zvečano telesno težo, neredne menstruacije in izpadanje las v smislu moške plešavosti insulinska rezistenca. Zdrav način prehrane, dovolj gibanja oziroma telesne aktivnosti so zelo pomembni za izboljšanje stanja. Zelo koristno je tudi zdravljenje z metforminom.
LP
Pozdravljeni!
Imam probleme s prekomerno poraščenostjo ( v poletnem času lahko kakšne kopalke samo sanjam ), aknami in tudi izpadanjem las, kar pa se je zmanjšalo, saj za to uporabljam poseben šampon. Količina aken se je tudi zmanjšala, a le zavoljo tega, ker mi je dermatolog predpisal tablete Roaccutane. Zadnje čase pa se je količina poraščenosti le še povečala ( po obrazu, po ramenih ) in postaja vse hujše. Bila sem že pri ginekologinji najprej dve leti nazaj, ki mi je opravila določene hormonske preiskave in ugotovila, da je vse v redu. Drugič sem bila nekaj mesecev nazaj in takrat mi je opravila le pregled z zunanjim UZ, saj vaginalni še ni mogoč in tudi ta ni pokazal ničesar Ker se v svoji lastni koži počutim skrajno neprijetno in želm ugotoviti, kaj je narobe ter to čimprej pozdraviti, sem se odločila za samoplačniški pregled v laboratoriju nekaterih hormonov. Preiskava je bila opravljena ob 10:30.
Rezultati so bili naslednji:
LH: 6, 48 E/L ( lutealna faza )
FSH: 2,25 E/L ( isto )
prolaktin: 16,6 μg/L; makroprolaktinemija: PRL(PEG)/PRL < 30%
kortizol: 673 nmol/L
S-DHEA-S: 4,1μmol/L
testosteron: 1,8 nmol/L.
Čakam le še na izvide za aldosteron, za kar pa mislim, da nima nobenega vpliva na moje simptome.
Zanima me, kaj lahko še naredim oziroma h kateremu zdravniku naj se napotim, da bo ugotovil, kaj je narobe z menoj.
Pozdravljeni
Tudi jaz imam težave s poraščenostjo že od otroštva. Mislim da imam podedovano po očetovi strani, ker so vsi poraščeni in tudi oče. Zanima me če je poraščenost eden od vzrokov zakaj poraščene ženske težje ali ne morejo zanostit. Pri pregledih mi je ginekolog rekel da je zmano vse ok. Zanima me kaj pa moški, ki niso poraščeni in nimajo brade. Kaj to je lahko tudi gensko ali hormonske motnje.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
stara sem 39 let in lani so zacele moje tezave s poraščenostjo.Tako to leto kot lani, v istem obdobju oz. avgusta se zgodilo da so me roke naenkrat zacele srbeti in so malo za tem zrasle dolge crne kocine (na spodnjem delu rok) in bele na zgornjem. Zanima me v cem bi lahko bila tezava, itak imam namen opraviti vse potrebne preiskave ampak bi rada slisala prej vase mnenje.
Hvala
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Tudi sama imam problem s prekomerno poraščenostjo po obrazu, predvsem po bradi in vratu. Dlake so bile pred tem svetle in puhaste, ker pa so me seveda motile (pri 15ih), sem si jih pobrila in s tem prišla seveda do dosti hujšega rezultata, trdih dlak, ki si jih moram sedaj briti vsakodnevno. Ker so dlake še vedno bolj svetle kot ne, mi tudi lasersko odstranjevanje dlak ni pomagalo kaj dosti.
Torej kaj se da sploh še narediti v takem primeru?
Ali je možno, da prekomerna poraščenost vpliva tudi na mojo zanositev? Povsod drugje nimam težav s prekomerno poraščenostjo, prav tako imam reden menstrualni ciklus.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
lep pozdrav.
Imam eno vprašanje .
pred kakšnim leto sem opazila da mi dlake rastejo po celotnem telesu ( trebuhu, hrbtu, rokah, hitreje tudi na nogah in malo tudi po obrazu in vratu). izpadajo pa mi tudi lasje , zato sem bila na krvnih preiskavah na ginekološkem oddelku ( pregledali so tudi za ščitnico ) vse je bilo vredu.
so mi pa na uz povedali da imam ciste. ali je to lahko vzrok za moje težave. ali nimajo ciste na jajčnikih stem nobene veze. zanima me kaj je narobe. V zadnjem letu se mi je vse to zgodilo. Pred letom in pol sem nehala z kontracepciskimi tabletami, in potem letos enkrat aprila vzela tabletko norlevo… od takrat imam teževe, sem pa tudi shujšela 8 kg, ki sem jih pridobila ko sem začela z kontracepcijo.
hvala za odgovor
Hej
Stara sem 13 let in ze nekaj casa opazam da mi rastejo dlake na trebuhu, so temne in me zelo moti. Zaradi tega ne hodim nikamor kjer bi bila samo v kopalkah ali kaj podobnega saj jih imam ze zeo dosti… od popka navgor in navdol so malo vecje vse obstrani pa manjše, zanima ce je moznost da jih za vedno odstranim ali kaj podobnega.
Hvala