Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje poraščenost

poraščenost

pozdravljeni,
že od osnovne šole naprej se spomnim, da sem bila precej bolj poraščena kot moje vrstnice. s to težavo se zdaj spopadam že 30 let. zasledila sem, da je prekomerna poraščenost lahko posledica prevelike količine moškega spolnega hormona v moji krvi. zanima me, če je torej s hormonskim zdravljenjem možno odpraviti prekomerno poraščenost in kakšne so lahko negativne posledice takega zdravljenja oziroma nevšečnosti, ki se lahko pojavijo. kako se lahko na tako zdravjenje “prijaviš”?

Ja, preveč testosterona v krvi… ne vem zakaj tega ne zdravijo…?

Spoštovani!

Glede na navedeno je možno, da gre pri vas za “sindrom funkcionalne androgenizacije” o katerem je bilo na tem forumu že veliko napisano. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki vas bo napotil k endokrinologu. Če se sum potrdi je potrebno zdravljenje z zdravili (Aldactone, Diane….), ki navadno ne povzročajo posebnih težav.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

meni terapija z aldactonom ni nič pomagala, le ko sem jih po 2 letih nehala jemati, sem ugotovila, da sem “rahlo” zasvojena – telo je hotelo kar še tablete

lp

New Report

Close