Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija PORAŠČENOST

PORAŠČENOST

Pozdravljeni,

imam problem, ki me zelo mori. Že kar nekaj let opažam, da se mi poraščenost po obrazu stopnjuje, najprej sem imela dlake le nad zgornjo ustnico, zdaj imam tudi pod spodnjo in tudi na bradi kakšno dlako. Nad zgornjo ustnico jih pulim z voskom, včasih sem hodila h kozmetičarki, sedaj si to urejam sama doma (2X mesečno). Dlak pod ustnico in na bradi si ne pulim z voskom, le tiste na bradi, ki so debelejše si potegnem s pinceto ven.
Enake težave ima tudi mami, ki je postala poraščena ob nosečnosti z mano.
Bila sem tudi na preizkavah, vsi izvidi pa so bili normalni, tako da nimam preveč moških hormonov ali česa podobnega.

Zanima me kako je z laserskim odstranjevanjem, nekaj kozmetičark mi ga je odsvetovalo, ker pravijo da se dlake slej ko prej vrnejo oz. začnejo ponovno rasti. Prav tako pa na predelih kjer so ti odstranjevali dlake lahko izgubiš pigment.

Kaj bi lahko storila?

Hvala za odgovor!!!

Spoštovani,

idealni učinek , če se lahko tako izrazim, laserske odstranitve dlačic dosežemo, če je koža bela in dlake temne. V takem primeru ima laserski žarek točno določeno tarčo-pigment v lasnem foliklu. V takem primeru ne nastanejo hiperpigmentacije po zdravljenju.
Poseg je potrebno večkrat ponoviti (okoli 5-6-krat ) za trajnejši učinek.Koža predhodno ne sme biti posončena.

Sveujem vam obisk v Dermatološkem centru Parmova.
Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close