popravni izpiti v osnovni šoli
Bom rekla takole.Vse je odvisno od staršev in pa od učiteljev.Sama sem se trudila kljub moji bolezni na vse moči ,da bi sin opravil popravni izpit že v prvem roku ,pa je žal bilo tako ,da mu to ni uspelo.
Zakaj mu ni ve tokrat profesorica,ki se je verjetno odločila ,da mu bo zaradi predolgega jezika ,ki ga je imel zadnjih nekaj ur pokvarila počitnice.( če se je odločila tako se strinjam ampak glede na psiho 12 letnikov bi lahko popravni izpit opravil takoj na znanje ,ki ga je imel,kazen pa bi bila vzgojna ).Kakor koli učitelji znajo biti muhasti ,glede kazni ,ki mu jo je določila pa smatram ,da ni primerno izobražena za ta poklic.
Da ne bo pomote določeni učitelji vsem tistim ,ki pa opravljajo delo kot je potrebno pa se za komentar opravičujem.
Nisem ga še nikoli nikomur dala. Je pa sestavljen iz pisnega in ustnega dela. Pisni je kot kontrolna naloga. Snov je iz celega šolskega leta. Če bi ga sestavljala jaz, bi dala dve besedili (umetnostno in neumetnostno). Potem bi dala nekaj vprašanj v zvezi z besedili, potem pa še ostalo (npr. bajka, humoreska, basen, pripovedka; obvezno stavčne člene, zaimke in glagol). Nekatera vprašanja bi prihranila za ustni del. Srečno, če ga imaš ti, in srečno, če ga ima tvoj otrok.
Mislim, da do popravnih izpitov sploh ne bi bilo potrebno priti, če bi starši sodelovali s svojimi otroci pri učenju predmeta ki mu dela težave, namesto da so prepuščeni sami sebi da se učijo. Pri nas v družini primer: 13 letnica ima 3 popravne, ponavljala bo razred (kar je za najstika zelo stresno in ponižujoče) ampak kdo je kriv da je temu tako?! Ker je bila razočarana da ni naredila prvega popravnega, na druga dva sploh ni šla- ja glej če so starši “neumni” in mu s tem gledajo skozi prste je pa res žalostno in potem naj bi bili učitelji krivi?! Ne, ne bi rekla….kaj pa ima učitelj od tega, da otroku da popravnega- v času počitnic ga zopet gleda tam enkrat, mogoče celo dvakrat, pripravlja snov in teste, da se mogoče spet pride delati norca v upanju da mu pogledajo skozi prste?! Jaz zase vem, ko bo moj otrok v takšem primeru, se bom učila skušaj z njim in ga tiščala naprej, ne pa mu gledala skozi prste in obtoževala učitelje, kako imajo nekoga na piki? No lepo vas prosim….
Pozdravljeni!
Sem obiskovalec 9 razreda in mi grozi popravni izpit za fiziko. Pri spraševanju sem dobil ena, ker imam nesrečo in me vpraša učitelj tisto, kar nevem zakleto.. vprašal me je dve vprašanji na eno nisem vedel na drugo pa sem se zmotil in dal mi je 1.. pri testu pa sem pisal ena.. zdaj mi pa je rekel učitelj da bo mi dal popravni izpit. Zdaj me pa zanima če učitelj lahko to naredi ali ne.. zdaj sem se trenutno naučil ampak učitelj mi je rekel da bo mi dal popravni izpit zato me skrbi.. pri drugih predmetih je pa vse vredu.
Prosim za odgovor lp!
Kako to misliš, “če lahko to naredi”? Če pač ne znaš, ti bo dal popravca. Imaš pa vso pravico, da do 15. junija popravljaš oceno. Če prav razumem, imaš v drugi konferenci dva šusa. To je pač nezadostno, če pri tem ostane. Zbudi se, uči se, delaj domače naloge, sodeluj med poukom, ne bodi nesramen (to sem tako napisala … iz izkušenj :)), ne delaj se, da ti je vseeno, predvsem pa ne krivi usode ali zvezde ali karkoli že. Sem učiteljica in ti povem, da nimamo najmanjšega veselja dajati devetošolcem popravne izpite. V naši zbornici ni niti eden tak, ki se je že aprila odločil, da bo učencu dal popravni izpit. Je pa mogoče, da si čez leto take zganjal, da te hoče učitelj malo prizemljiti. Če je temu tako, je skrajni čas, da stopiš do učitelja in mu pač vljudno poveš, da boš vse naredil, da bi imel pozitivno, da ti je žal za neumnosti in da prosiš, če ti da še eno šanso, da boš popravil. Če tak fair-play ne bo učitelja omehčal, potem pa ne vem … 🙂