Popravilo plombe – plačilo
Pozdravljeni!
Junija se mi je odkrhnil zob (7, zgoraj desno). Zobozdravnik mi je popravil odkrhnjen del (manj kot 1/3) in mi zob zaplombiral z amalgamsko plombo.Po nekaj dneh se je plombiran del zopet odlomil, ponovno sem se naročil, datum sem dobil 9.9. se pravi danes. Zob mi je ponovno popravil ( omenjal je nekakšno dvoploskovno plombo) in zahteval plačilo (35€), ker da je bila plomba delana junija, da ne gre na zavarovalnico in da moram storitev plačati. sedaj pa me zanima kako je s tem? Ali ni garancija na alamgamsko plombo 1 leto, oz. zakaj bi moral storitev plačati? Krivda definitivno ni bila na moji strani, niti ne razumem kako bi lahko bil sam kriv? Ali obstaja kakšen zakon, člen, ki določa ta plačila?
Hvala lepa!
Pozdravljeni,
doplačila za zobozdravniške storitve so natančno opredeljena s strani ZZZS. Informacije o tem dobite pri svojem zobozdravniku, na ZZZS ali na plakatih, ki jih je objavila zavarovalnica. V vašem primeru ste dolžni doplačati plombo, če je bila le ta ponovno narejena iz “belega” materiala.
Srečno.
Spoštovana,
zanima me t.i. garancijska doba za t.i. belo plombo. Ali je ta doba različna za različne materiale uporabljene za ”belo plombo”.
Skratka, najnižja garancijska doba za material X.
Najdaljša garancijska doba za material Y.
Ali pa je ta doba enaka t.j neodvisna od materiala?
Kaj pa garancijska doba za amalgamsko plombo (zalivko)?
Hvala za vaše cenjene odgovore.
S spoštovanjem !
Pozdravljeni,
garancijska doba za trajno plombo na stalnih zobeh je po ZZZS pravilih 9 mesecev, neglede na uporabljeni material. Seveda pa je garancija v samoplačniških ambulantah odvisna od izvajalca.
Srečno.