Najdi forum

Poporodne bolečine v sklepih

Spoštovani,

Od poroda je minilo dobrih 5 mesecev. Nosečnost je potekala brez posebnosti. Težave so se začele pojavljati 2 meseca po porodu z neznosnimi bolečinami v vseh sklepih. Stanje je bilo najhuje zjutraj, saj sem komaj vstajala iz postelje, čez dan se ne nekoliko umirilo, zvečer pa je nastopila ista bolečina. Po dobrih dveh tednih je bolečina sama po sebi izzvenela, ostala pa je v sklepih zapestja.

Ponoči in zjutraj se prebujam z otopelimi prsti na rokah. Premikanje, sploh pa krčenje neznosno boli in traja kakšno uro, da se stanje normalizira. Moram se masirati in nežno krčiti prste, če bi to počela na silo imam občutek, da bi jih ‘polomila’ 🙂 Pogosto mi v členkih preskakuje. Ne najdem boljšega izraza. Če želim prst pokrčiti v členku, cel preskoči vdlan.

V glavnem, bolečina me zelo moti in ovira, saj moram biti pri ukvajanju z majhnim otrokom 100%. Prosim za vaš nasvet, kaj bi to lahko bilo in kako postopati v prihodnje.

Najlepša hvala.

lp, ewy

Običajno pacieni s podobnimi težavami obiščejo revmatologa, bolj redko ortopeda. To, da simptomi ne naraščajo in so večinoma izginili, je dober znak, treba pa je še rešiti problem rok, za kar je potrebna zdravniška pomoč. Za začetek se lahko oglasite tudi pri nas, v določenih primerih manualna terapija lahko pomaga.

Lep pozdrav,

New Report

Close