Najdi forum

Poporodna telovadba

Pozdravljene,
kakšne vaje ste delale po porodu, večkrat sem slišala, da so učinkovite, vendar jih ne poznam. Prosim, če mi katera lahko svetuje in še tole kdaj naj se začne vadba?

Anita – z vajami v Ljubljanski porodnišnici se začne že naslednji dan po porodu. Gre predvsem za stiskanje mišic medeničnega dna, ki so raztegnjene. Sicer pa je še nekaj lažjih vaj za trebuh. Vse to dobiš tudi narisano v zloženki.

Kako je v drugih porodnišnicah ne vem.

Najboljše je takoj po porodu začti z vajami za krepitev medeničnega dna in vaje za trebušne ter hrbtne mišice. Vaj je veliko, le v kakšno knjigo poglej. Recept za dober uspeh je redno izvajanje vaj. Kar pridno se jih loti in tudi kadar nimaš volje jih moraš narediti. Pa srečno!Anita je pisal/pisala:
>
> Pozdravljene,
> kakšne vaje ste delale po porodu, večkrat sem slišala, da so
> učinkovite, vendar jih ne poznam. Prosim, če mi katera lahko
> svetuje in še tole kdaj naj se začne vadba?

ODLIČNA IN VARNA VADBA PO PORODU:

http://imsvadbazavsakogar.wixsite.com/I-M-S

Če mislite Keglove vaje, sem jih delala v porodnišnici že naslednji dan po porodu; sem jih sicer poznala od prej in delala že med nosečnostjo, ampak so nam v porodnišnici dali tudi zloženko in nam jih predstavili (Izola). Druge poporodne vadbe pa nisem posebej izvajala – sem pač živela naprej tako aktivno kot prej, nič posebej poporodnega.

Po porodu je potrebno delati predvsem primerne vaje. Katere vaje so to pa je nemogoče napisat saj so za vsakogar primerne katere druge, glede na njegovo pripravljenost, kondicijo ali kakšne zaplete naprimer diastazo rektusov. Po porodu je zato spisati trening zelo delikatna stvar. Če prepišem vaje po netu ali pa jih delam po priporočilu se lahko ne zgodi nič, torej zgubljate čas ali pa pride do kakšnega zapleta.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close