Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika popolna korekcija škodljiva???

popolna korekcija škodljiva???

Kupila sem si nova očala in pri optiku dobila brezplačen pregled pri okulistu. Le ta mi je nameril za 0.5 manj dioptrije kot sem jo imela prej (imam minus). Medtem, ko mi je menjaval leče v tistih ogromnih očalah in spraševal s katerimi bolje vidim, mi je razlagal, da ne sme biti popolne korekcije. To pomeni, da mi ne sme dati leč s katerimi najbolj ostro vidim ampak eno stopnjo manj, da se kao oči ne razvajajo preveč in da minus ne napreduje še hitreje… Tako mi je namesto -1,75 napisal, da imam dioptrijo 1,25!!!! Mimogrede -1,75 imam izmerjeno dioptrijo, ker sem pred tem nosila kontaktne leče.
Kakorkoli, ko sem prišla z novimi očali domov, sem ugotovila, da z njimi vidim dosti slabše kot pa prej s starimi (na katerih se mi je polomil okvir)!!! Ali je to mogoče? Ima mogoče kdo podobno izkušnjo? Do sedaj so mi vendar optiki vedno dali dioptrijo, stekla s katerimi sem najbolje in najostreje videla, ne pa nekaj manj, da potem še bolj napenjam očesa. Ali naj grem nazaj in zahtevam ponovni pregled in zamenjavo šipic?
Hvala za odgovor!

Soglašam, pojdite nazaj in nesite zraven tudi stara polomljena očala, da jih pregledajo (dioptrijo namreč).

Lp.

New Report

Close