Najdi forum

Popokane ploščice

Pozdravljeni,
Lansko leto marca smo se vselili v novo hišo. Objektu sicer manjka še fasada, ograje, okolica…ampak mi kar uživamo v novem domovanju. Prihajajo ven pa tudi napake nastale tokom izvedbe ene manj druge bolj boleče. V kopalnici imamo položenih sicer zelo malo stenskih ploščic, ker smo večino sten barvali z lateks barvo, ampak ugotavljam da je popokanih že vsaj 10 ploščic. Ploščice so sicer 1.kategorije proizvajalca Imola. Kopalnica je na locirana ob zunanji steni hiše, ki še nima izolacije. Sploh ne vem kaj naj si mislim – ali gre za slabe ploščice, slabo izvedbo ali pa je kriva neizolirana severna stena, kjer so položene. Zahvaljujem se vam za vsak nasve oz. mnenje.

Kolikor se jaz spoznam, ploščice ne bi smele pokati zaradi neizolirane stene!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Pa imaš stensko gretje mogoče?

sites.google.com/site/prvimozaik/

V hiši imamo talno gretje. Na zalogi imam še enake ploščice dovolj za zamenjavo in za izdelavo še preostalih dveh kopalnic, ki nista še izdelani. Zato sem v dvomih kaj narediti. Reklamirati trgovcu, mojstru ali zalogo zavrči. Zamenjali smo že nekaj domovanj in nikjer nismo imeli nobene počene ploščice. Resnično sem v dvomih kako si to razložiti in kaj ukreniti. Vnaprej hvala za pomoč.

Pojdi na forum pod svojo streho(talne in stenske obloge) in vprašaj Terakoto za nasvet.

http://www.podsvojostreho.net/forum/viewforum.php?f=36

Nočem te sicer strašit, ampak ali je tako statično vse v redu s hišo? Ti mogoče poka tudi kakšna stena? Lahko, da kaj niso v redu naredili. Ali pa, da je hiša bolj v hribu in jo vleče?

Čudno se mi zdi, da ti pokajo ploščice ena za drugo, ampak prej pa seveda poglej, mogoče je pa res samo slaba kvaliteta, če je samo to – še vedno lahko kupiš boljše.

Hiša je postavljena na ravni parceli. Statika smo imeli dva, nadzornika tudi dva 🙁 … tako, da resnično upam, da s statiko ni nič narobe. Ploščice sicer lahko kupim druge, mi je pa težko, ker je kopalnica nova, kombinirana z steklenimi mozaiki…v nabavo in projekt kopalnice je bilo vloženo precej truda :(.

Vprašljiva je kakovost ploščic. Zakaj ne reklamiraš dela?

@bubiju, je prišlo mogoče do napačnega izražanja? Ker keramika pač NE poka kar tako, razpoke na fugah so pa možne …al pa da odstopajo od podlage…vzrok je lahko v slabo izdelanih gips stenah oz. slabih zidanih stenah(direkt na cegu oz. brez emulzije)

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Razpoke niso na fugah ampak na ploščicah – le-te pa (za enkrat)ne odstopajo. Polagane niso bile direktno na zidake, temveč na strojne omete.

Ploščice običajno pokajo zaradi vibracij, premikanja in tresenja, največkrat so to talne ploščice. Druga možnost so velike temperaturne spremembe, za kar je pri tebi verjetno malo možnosti.
Jaz bi se obrnil na izvajalca.

To enostavno ni mogoče oz. ni normalno. Zidana bajta ne more tolk dihat, zato je najbrž skoraj edini razlog v nagibanju bajte(slabo nasuta tla in slabi temelji) ali v vibracijah(potres, miniranje,…)

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

marazzi in drrr – jaz tudi mislim da bo nekaj na tem.

tako kot piše DRRR.
s statiko pri takšnih objektih običajno res ni nič narobe, je pa lahko s tem. tlemi in vplivi na njih. objekt prične takoj po gradnji (obtežbi) “delovati” pojavljajo se posedki, če so ti enakomerni je vse dobro, drugače pač.
poleg obtežbe ima glavni vpliv na nosilna tla voda, konkretno talna.
voda v vseh oblikah, to je talna, meteorna, kapilarna in kondenzna (para) je daleč največje zlo v gradbeništvu.
problem talnih vod in s tem zmanjšane nosilnosti tal, so napake pri gradnji drenaž, ki jih običajno zaradi lastnega naklona, zavijanje okoli vogala in slično ne polagajo na pravo višino in temelji niso drenirani….ne poskrbi se za pravilno-organizirano in pravočasno odtekanje vode iz odtočnih cevi strehe, nepravočasno montažo žlebov, odvodnjavanje dvorišča in vdor meteorne vode pod temelje.

dober opazovalec bo videl premike sten že v fugah zidov, priporočam pa, da namažeš steno na eni sekciji zunaj s gostim cem. mlekom in čez čas bi se morale videti razpoke.

tudi ploščice pri premikih sten običajno ne počijo ampak se rahlo zamikajo v fugah, saj so premiki mali.

kakšne so te razpoke?
so razpoke v glazuri, po celi ploščici (keramiki) , so razpoke v nekih smiselnih linijah, na posameznih ploščicah, na vseh….

Lasaste razpoke tečejo čez več skupaj položenih ploščic (npr. po 3 ali 4 skupaj) ampak v 3 različnih kotih kopalnice. Danes sem jih spet ogledovala in našla cca 50 cm dolgo razpoko tudi v fugi pod okensko poličko.

Lp,
zaskrbljena bubiju

No, tudi nam so stenske ploscice popokale kmalu po obnovi kopalnice (kopalnico smo obnovili pred pol leta!). Prejsnje, 40 let stare, pa so bile povsem brez razpok. Sprva smo mislili, da je krivo podjetje, ki nam je kopalnico obnavljalo, po pregledu pa smo ugotovili, da je bil vzrok v slabi kvaliteti – Gorenjevih – ploscic. K sreci imamo ploscice le pri umivalniku in tus kabini, tako smo popokane zamenjali, opazamo pa, da pokajo nove (povrsina), poleg tega se je pri brisanju (pa z nikakrsno silo) odlomil vogal ploscice! Reklamacija na Gorenju je bila povsem spregledana, krivi seveda niso, iz tega smo se naucili, da njihovih ploscic ne kupimo nikdar vec, ko bodo pa ploscice do konca popokale, pa kupimo preverjene in vse skupaj zamenjamo. Vsaka sola nekaj stane.

kje ti pa pokajo,po tleh al po steni

New Report

Close