Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja popkovna kila – operacija

popkovna kila – operacija

naša dvomesečna dojenčica bo verjetno morala na operacijo popkovne kile, ker je precej velika. zanima me, koliko časa ostane otroček v bolnici, kako je poskrbljeno za doječe mamice in kakšna je nega dojenčka ob prihodu domov (je dojenček razdražljiv, kako hitro se celi rana, je potrebna posebna nega?).

hvala za odgovore,
nina

Moj sine je imel popkovo kilo ko je bil star tam nekje 2meseca. Pa je zdravnica rekla, da so 1leta itak ne operirajo in da se mu bo samo popravilo, le naj ganoter pritsnemo ko se kopamo.
In čez 14dni je zgnila.

Pri tako malem dojenčku to nastane od napenjanja, jokanja.. Naš je zelo težko kakal in se je napenjal.

Brez krbi, sem prepričana, da se bo uredilo samo.
lp,
m.

Nočem strašiti, vendar ima naš mali od rojstva popkovno kilo (ni nikoli jokal, rodil se je s carskim, pri kakanju ni imel problemov). Ja, takrat so rekli, da operirajo šele pri enem letu, oz. da gre samo nazaj , se pozdravi tam nekje do 3 let, mi smo to starost že napolnili, pa ni nič boljše, počakajmo še malo, do 4. leta, zraven pa budno spremljamo vsako spremembo, pa ne se preveč napenjat. Le kako naj to dosežem pri našem živem srebru, ko mora pokazati mišice, kako je močan in vse dvigniti, ko se zdere iz trme itd…
Spremljam spremembe in sem stalno v pozoru, če omenja kakšno bolečino v trebuščku, še vedno pa upam, da ne bo treba na operacijo.
Večini gre pa res samo od sebe nazaj, upam, da bo tako tudi pri vas.

Moja deklica je tudi imela popkovno in še dimeljsko kilo. Za popkovno mi je pediatrinja rekla, da se ne operira, ker sama izgine. In je res; izginila je pri 4. mesecih. Zaradi dimeljske kile pa sva bile 1 dan v bolnici, ker ji je doktror kar sam potisnil črevo nazaj. Imava pa še napotnico za vsak slučaj, če bi se ponovilo. V tem primeru pa mora na operacijo. Nasploh pa ne radi operija tako male otročke. Meni so v bolnoici rekli, da , če ni nujno, je bolje počakat vsaj do 6. meseca. Upam, da ne bo treba na OP. Zaenkrat je vse OK!
Srečno tudi vam!

zjutraj smo šli na posvet h kirurgu v KC – je rekel, da je kila sicer res velika, ampak da pred enim letom ne operirajo, razen če ni vkleščena. problem je bil, ker se mi je zjutraj zdela trša kot ponavadi, modrikasta, pa še pikica je zajokala, če sem jo stisnila… ne vem, mogoče se mi je od vsega strahu vse samo zdelo, modra je bila pa verjetno od napenjanja.

upam, da bo res skočila nazaj, velika je pa kot eno jajce.

hvala za tolažbo in lep vikend vam želim!
nina

New Report

Close