Najdi forum

Pooblastilo

Ali potrebuje oče pooblastilo, če gre otrok z njim na dopust v drugo državo?

zanimivo. to smo pred časom imeli v društvu.
če se otrok piše drugače kot starš, s katerim gre iz države, potrebuje potrdilo drugega starša, rojstni list. je pa res, da vsaka občina daje drugačna potrdila (nekatera samo tista kartonasta, druga prave pesmice zlagajo).
take imam informacije od naših članov.

Ne, priimek je enak, je pa res, da je naslov prebivališča drugačen.

Morda zadostujeta tudi tvoje pisno pooblastilo in kopija tvojega potnega lista z osebnimi podatki in podpisom, vem pa, da obstaja tudi poseben obrazec (kartonček). Predlagam, da se obrneš na upravno enoto.
LP

Da vas še jaz nekaj vprašam. Kako je s tem v primeru, da starša nista poročena, imajo vsi isti naslov, vendar se otroci pišejo po očetu. Če mama želi na morje, ali pač kamorkoli čez mejo z njimi? A sploh sme? Malo smešno, ampak zakon je zakon. Mi lahko katera pove?

Če imajo isti naslov, mislim, da ne bi smelo biti težav.
LP

vija, ena od naših članic je imela in ima vedno težave pri prestopu meje. otrok se piše po očetu in zdja dokaži, da jetvoj otrok, če imaš drugače priimek.

po eni strani je zakon smiseln. imeti moraš potrdilo z občine, na katerem je tudi očetov podpis. samo rojstni list bojda ne pomaga.

Hvala za odgovor. Nikoli še nisem zasledila tovrstnega pogovora. Glede na to, da se vse več parov odloča za skupno življenje brez poroke, oziroma nas je veliko takih, ki živimo skupaj, imamo družino. Tudi midva sva koruznika in v tem primeru se počutim čisto manjvredno, da s svojim otrokom ne bi smela nekam čez mejo in bi me še kje preganjali, da sem ga “ukradla”. Razumljivo, da te pri kontroli osebne izkaznice čudno gledajo, če imaš poleg priimka še drug naslov. Mi imamo istega, a če bi šla z otrokom sama si moram to na UE urediti. Razumem!!! No, to je pa ena negativnih strani koruznišva. Sem mama, pa nisem mama, ha, ha, ha. Malce za šalo! Ni kaj, taka so pravila.

Hvala vam in lp.

Počakajte, ali želite reči, da si moram jaz, ki mi je otrok dodeljen v varstvo in vzgojo, piše pa se po očetu, na UE priskrbeti očetovo pooblastilo, da otrok lahko potuje z mano? Imam kolegico, ki je potovala s svojim sinčkom na Korziko, pa ni imela nobenega pooblastila s seboj, samo rojstni list. Situacijo ima pa isto kot jaz.

patricija, moj bivši partner tud ini imela še nikoli težav zaradi tega (hčeri se pišeta po meni), ampak nekateri starši pa imajo. sploh pri prestopu meje slo-hrvaška

NOBENEGA POOBLASTILA!!!!!!!!!!!
NOBENEGA………………………………

moja otroka sta šla z očetom v Afriko,grčijo,nikoli nisem rabila nobenega pooblastila.
Razen,ko sta šla z babiko v Črno goro na morje sem pooblastila jo ue,da potujejo z babico.
lp

najbolj enostvno je, če urediš na občini tisti kartonček – otrok lahko potuje sam; velja celo leto in je lani stal 255 sit –
ker se moji punci pišeta drugače kot jaz, so že mene tudi na meji malce čudno pogledali in gledali, če sta mi punci podobni :-)) , pa ne nosim roj. listov zraven, jim povem, da sta moji in da imamo isti naslov.

k.

New Report

Close