Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija ponovno zdravljenje zoba

ponovno zdravljenje zoba

Pozdravljeni.

Trenutno sem v postopku ponovnega zdravljenja zoba. Med novoletnimi prazniki se mi je pod zobom na čeljusti naredila velika oteklina. Dežurna zobozdravnica ga je odprla in rekla, da je pritekel zelen gnoj. Ampak oteklina po enem mesecu še ni izginila, mogoče je le malo manjša. Koliko časa traja da izgine? Drugo vprašanje pa se mi je porajalo ob branju ene spodnje teme. Namreč, v nosu (levi nosnici) se mi nabira in ko nekaj krat na dan izpihnem je tega kar veliko. Glede na to, da je tega precejin le v eni nosnici, me zanima če je to lahko posledica tega zoba? Ker tudi to se mi je začelo dogajati kmalu po praznikih.

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem, Barbara

Pozdravljena Barbara,

zdravljenje zob je lahko zelo dolgotrajno. Po pri nas veljavni doktrini lahko zob zdravimo tudi več mesecev.
Izloček iz nosnice je lahko posledica vnetja ob zobni korenini, največkrat sekalcev, podočnika, tudi drugih zob zgornje čeljusti. Ne morem trditi, da gre tudi pri vas za tovrstno povezavo, saj niste napisala za kateri zob gre, prav tako bi vas morala videti, pa tudi rtg bi pomagal. Zaupajte svoji zobozdravnici, saj bodo rezultati verjetno kmalu vidni.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close