Pozdravljeni !
Po dveh porodih in dojenjih (prvič 3 in drugič 13 mesecev) so moje prsi “ovenele”. Trenutno se ubadam z raznimi maskami – alge, led in telovadba za učvrstitev prsi, a so rezultati nič kaj vzpodbudni. Nisem pa pristaš silikonskih vsadkov oz. zanimajo me tudi druge rešitve. Zato me zanima, če tudi pri nas v Sloveniji prakticirate metodo povečevanja prsi, ko uporabite lastno maščobno tkivo pacientke (zadnjica, boki), ter prednosti oz. slabe strani te metode( trajnost posega, bolečine, okrevanje) ter nenazadnje tudi cena.
Hvala in lep pozdrav !
Pozdravljeni
Pri nas pogosto uporabljamo lipofiling prenos maščevja za polnitev defektov , vdolbin. vendar gre le za manjše količine maščevja. Poseg je preimeren v glavnem za obraz oziroma manjše nepravilnosti po telesu. Učinek je praviloma prehoden. Lipofiling prsi sploh ne pride v poštev. Količine ki jih vbrizgavamo so nekj ml. Za dojko pa je običajno potrebno od 150 ml navzgor.
Rekonstrukcija dojk s prostim prenosom ožiljenega tkiva (prsoti režnji) z mikrokiurško tehniko je poseg primeren za rekonstrukcije dojk po izrezih zaradi raka. Za esteske namene poseg ni praktičen ker je zelo zapleten, zelo drag in pušča precej brazgotin. tak poseg bi vas stal 5 do 10 milijonov tolarjev in več.
pri vas bi mogoče prišev v poštev poseg dviga in preoblikovanja dojk, ki bi dobile bolj mladosten videz
prilagam povezavo do krake info o operaciji dviga dojk Mastopeksiji
Klinknite na povezavi in malo počakajte.
cene posegov so take:
mastopeksija – dvig dojk – 442 tisoč sit.
Lep pozdrav
Aleš