PONOVNO NA HSG (inseminacija-kaj je to?!
Živjo, punce!!
Moram vam povedati, da sem bila danes končno pri gineku (čakalna doba dober mesec). Povedala sem mu, da je po mojem mnenju, da bi še kar naprej poskušali in poskušali, brez pomena. Da že vse skupaj traja več kot tri leta in da je možnosti za zanositev iz leta v leto manj. Nekaj časa je gledal izvide, potem je nekaj pisal, potem pa me je vprašal, kaj bi jaz predlagala. Haloo?! (pomislila sem, ja, kaj mu pa je). Rekla sem da mislim, da ponovni HSG ali spermiogram ali pa kakšne tabletke.
No, tako, da zdaj čakamo na HSG (verjetno že naslednji mesec), če bo vse ok, gre mož na spermiogram, če pa bo z njim vse v redu, pa gremo v LJ na inseminacijo.
Ali mi lahko katera pove, kako poteka inseminacija in za kaj sploh je.
Hvala vam, zlate ste!!!
Barbara
Nekaj sem ti dobila na forumu Ginekologija in porodništvo. Upam da si zadovoljna in da bo inseminacija uspešna.
Avtor: Stanko Pušenjak ()
Datum: 12-04-02 15:40
Inseminacija je postopek vnosa enkaj desetink mililitra tekočine s posebej pripravljenimi spermiji partnerja ali dajalca s posebno cevko skozi maternični vrat v votlino maternice. Seveda se to počne v času, ko se najbolj verjetno lahko pričakuje ovulacija. Postopek je zelo preprost in nič ne boli.