Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ponovni pregled

Ponovni pregled

Spostovani!

Mami je imela pred dvemi tedni zaradi krvavitev (ze kar nekaj casa) ciscenje maternice. vse je bilo v redu, po posegu je dobila infuzijo in antibiotik zaradi manjsega vnetja. Domov je bila odpuscena po enem dnevu, nic posebnega, na kontrolo naj bi sla v roku 6 tednov k svojemu ginekologu. Ker se izvidi dobijo baje sele cez tri tedne, so ji narocili, da poklice in povprasa. Danes, po dveh tednih je pa iz bolnice, kjer je bila operirana dobila vabilo naj se zglasi na ponovni pregled z napotnico svojega zdravnika. Ali se motim ali je kaj narobe z izvidi? Verjetno so vzeli bris in opravili se kake histoloske preiskave? Mami je ze starejsa in ni veliko sprasevala, zato jo zdaj zelo skrbi. Vem, da niste jasnovidec pa vseeno me zanima, kako prakticirajo v bolnisnicah? Verjetno brez razloga ne bi klicali nazaj? Vem, da je vprasanje cudno, pa vendar. Najlepsa hvala za vas cas!

Spoštovani!

Možno je, da so ji res ugotovili stanje, ki zahteva dodatno zdravljenje (npr. rak maternice). Zaenkrat je nemogoče napovedati, a sum je kar precejšen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Hvala za vaš odgovor, imeli ste prav. ugotovljen je polipoidni endometriodni adenokarcinom (G2) na materničnem ustju. Odkrit je baje v zgodnji fazi, premer 16 mm. Rada bi vedela kaksna je oblika adenokarcinoma ter za kaksen nacin zdravljenja se bodo najverjetneje odlocili. Kakšne možnosti ima, ne vem, če lahko približno poveste bom zelo vesela. Najlepša hvala za vaš čas ter spodbudne besede!

Spoštovani!

Najbolj verejtna meetoda je odstranitev maternice z jajčniki, kar pomeni praktično popolno ozdravite.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spostovani!

Ali bo potrebna kemoterapija? V koliko procentih (po statistiki) je taksna oblika raka ozdravljiva? Se enkrat hvala!

Spoštovani!

Odvsino od tega, če bodo v trebuhu našli bzegavke z zasevki, ali ne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close