Najdi forum

POZDRAVLJENI!

PIŠEM VAM,KER SMO OBUPANI GLEDE MOJA BRATA,NE VEMO KAJ NAJ NAREDIMO. PO 4 LETIH ODKAR SE JE OZDRAVIL DROGE(BIL JE TUDI V KOMUNI) JE ZOPET ZAPADEL V SVET OMAME. PONOVNO SE DROGIRA PRIBLIZNO MESEC DNI. OBLJUBLJA NAM,DA BO SAM DAL KRIZO SKOZ IN DA BO POTEM KONČAL S TEM.PROSIM ZA NASVET!

LP

Pozdrav!

Razumem vašo stisko, ki jo čutite ob tem, ko vidite, da je brat po letih abstinence ponovno posegel po drogi. Imam premalo podatkov o vašem bratu, da bi govorila o vzrokih zakaj se je to zgodilo, dejstvo pa je, da očitno ni razrešil njegovega odnosa do droge, samega sebe in življenja nasploh, takrat, ko bi to moral narediti. Zasvojenost je kompleksen problem, ki ga ni mogoče odpraviti kar tako. Niste mi napisali koliko časa je bil brat v komuni, saj ne šteje le to, da je bil tam, pač pa šteje le uspešno zaključen program, tudi ni dovolj le fizična prisotnost v nekem procesu zdravljenja temveč vsakodnevno delo na sebi in rast, ki pa zahtevata veliko potrpljenja in žrtvovanja. Če je ves proces zdravljenja šel mimo brez resnega dela na sebi in zavestnega spopadanja s samim seboj je zdravljenje neuspešno. Če vseh tistih nerazrešenih konfliktov v sebi ni razrešil so ostali potisnjeni nekje v ozadju in so izbruhnili na površje sedaj.

S fizično krizo bo brat res lahko opravil sam, da pa bi potem s tem končal za vedno pa težko verjamem. Tudi, če bi, je vprašanje za koliko časa. Žal ni dovolj le fizična abstinenca, saj kot je znano ni problem v drogi pač pa v človeku samem.

Resno se pomenite z bratom, predlagam, da me pokličete na spodnjo telefonsko številko in če bo brat za to se lahko dogovorimo za pogovor, da vidimo kaj se skriva v ozadju.
Vso srečo!

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

New Report

Close