Spoštovani,
Prosim za pomoč, nasvet.
Stara sem 26 let. Nekadilka, ne pijem alkohola. Nisem noseca. Imam pa obcasne tezave z zelodcem, ki pa ponavadi precej hitro minejo (se isti dan).
Danes je 7. dan mojih težav. Pojavijo se zjutraj. Apetita nimam in karkoli spravim vase, mi obleži težko na želodcu, kakor da bi imela kamenje, pa ceprav spijem samo caj in pojem prepecenec. Jemljem Nolpazo ze 7.dan, izboljsanja se ni. Tezave nekako minejo tekom dopldneva ali pa zgodnjega popoldneva, zvecer je ze povsem OK, zjutraj se pa zadeva ponovi. Morem reci, da se zadeva ne izboljsuje. Torej zjutraj se zbudim, zacnem cutit nelagodje v zelodcu. Apetita nimam, pojavijo se obcasne rahle slabosti.
Danes se pa je zgodilo, da mi je zjutraj dvigalo, je sla pa samo slina ven, saj imam prazen zelodec. Ce pijem BEBE caj imam vsako jutro prebavne motnje oz zelo mehko blato. Pijem vodo. Jem v malih kolicinah.
Podobno zadevo sem dozivela oktobra, takrat je bila prisotna se splosno slabo pocutje zato sem sla do zdravnika. Kri je bila OK, UZ trebuha tudi. Naj povem se to, da me je takrat vse skupaj zelo skrbelo in, ko sem dobila potrditev, da je kri in UZ ok so vse tezave minile kar na enkrat. Tudi sedaj me vsak dan bolj skrbi kaj bi bilo. Zjutraj, ko se zbudim je vse OK potem pa avtomatsko zacnem razmisljati o tem kako bo tekom dneva, ali bom lahko jedla, ali mi bo slabo… in tezave se pojavijo. Trpim tudi za anksiozno motnjo ze 6 let ampak se dobro drzim. Me pa take stvari kot je trenutna zelodcna tezava spravijo iz tira. Sama menim, da je za vse kriva psiha a jaz se bojim, da je kaj drugega narobe.
Prosim za pomoc in hvala vam!
Spoštovana,
Vaše težave bi lahko bile posledica vnetja želodčne sluznice ali dvanajsternika, zagotovo je tudi veliko drugih vzrokov, ki dajejo podobne simptome.
Svetoval bi pogovor z vašim zdravnikom nato gastroskopijo. Vsekakor ne bo škodilo mesečna kura z probiotiki in produkti, ki delujejo blagodejno na prebavo.
Lahko jih naročite na:
https://ciim.si/product/jab-flora-24-1000-ml/
https://ciim.si/product/tepez-aloe-50-ml/
Lp
Spoštovani,
danes sem opravila gastroskopijo. Zdravnik mi je sicer razložil, da je vse ok.
Ugotovitve: požiralnik je normalen, malo erodiran in zijajoč EG prehod na 39cm, nekaj refluksnih jezičkov. Antralno blag pretežno atrofični gastritis, krožna peristaltika gre do pilorusa. Bulboskopija je normalna.
Biopsije/polipektomije: biopsija za HUT=negativna
Diagnoza: refluksna dispepsija, blag gastritis
Zanima pa me, kaj je HIGIJENSKO DIETNI REŽIM? Gospod zdravnik mi je rekel, da naj uživam lahko hrano, 5 obrokov dnevno in naj se ne ”napokam”. Kaj se torej tukaj sme in kaj ne sme? Kadim ne, gaziranih pijač ne pijem. Zelo rada jem različno hrano, tako, da bo kar malce težko pazit, ampak kar se mora, se mora.
Hvala vam vnaprej in LP
Tako je. Higiensko dietni režim so omejitve in način življenja katerega morate prilagodit glede na diagnozo.
Lp