Ponovna selitev-Nizozemska
Vsem lep pozdrav!
Okoli 5 let sedaj zivim v tujini (EU), vendar pa me sedaj ze nekaj casa mika, da bi se preselila na Nizozemsko. Zanima me, kako se Slovenci znajdejo na Nizozezmskem kot
tuji iskalci zaposlitve, glede na to, da niso naravni govorci. Zivim v anglesko govoreci drzavi, kjer to, da ti anglescina ni materni jezik ni problem, dokler govoris in pises tekoce anglesko. Je na Nizozemskem isto? Z nizozemscino pricenjam jeseni, namervam pa se sliti v roku enega leta, in potem z jezikem nadaljevati tam. Imam sicer nizozemske pijatelje, ki vztrajajo pri tem, da so Nizozemci zelo odprti do tuje delovne sile, vendar me zanima, kako ste se znasli vi?
Hvala 🙂
Nizozemci odprti do tuje delovne sile…hm Slovenija je za njih isto kot Romunija, Bolgarija, Poljska…in trenutno so že nekaj časa izrazito naravnani proti tem narodnostim…ker prihajajo v trumah.
Vendar pa ima po drugi strani tu sedeže ali podružnice ogromno tujih firm, kjer je uradni jezik angleščina. Tako, da če mene kdo vpraša ni težko dobiti delo, posebno če si tekoč v angleščini in se znaš “obrnt”…
OK super, hvala za pomoc 🙂
Slovenija je za njih isto kot Romunija, Bolgarija, Poljska…in trenutno so že nekaj časa izrazito naravnani proti tem narodnostim…ker prihajajo v trumah.
Taklemamo,
Moras bolje razlozit kaj pomeni primerjava z Romunijo,Bulgarijo, Poljsko itd ker sem preprican da nekateri smatrajo to kot kompliment
LP BMW
Forum je zaprt za komentiranje.