Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ponovna operacija žrelnice

Ponovna operacija žrelnice

Spoštovani!
Obračam se na vas z vprašanjem, na katerega odgovora nisem zasledila na tem forumu.
Moj sin, strar 6,5 let, je bil pred enim letom operiran-odstranili so mu žrelnico in vstavili cevčici v ušesa. Diagnoza: kronično seriozno izlitje srednjega ušesa.
Ob konstantni negi: spiranje nosu s fiziološko raztopino, Operil, Nasonex, se je stanje izboljšalo in sicer se mu je sluh popravil za 10 dB. Cevke so mu po pol leta same popadale ven. Od takrat je staje nespremenjeno.

Pri zadnjem pregledu specilista ORL, na katerega sem se obrnila po drugo mnenje, pa je po temeljitem pregledu, priporočil ponovno opracijo žrelnice, ker se je povečala oz. je ponovno zrastla, ker jo ob prvi operaciji niso dovolj dobro odstranili. trdil je, da je stanje posledica alergije, pa čaprav je imel pred seboj izvid alergologa, na katerem je jasno pisalo, da otrok ni alergičen in je to zadevno z njim vse bp. Napisal mu je recept za zdravilo-antihistaminik, ki pa mi ga v lekarni niso želeli izdati, ker naj bi se za otroke ne uporabljal. Zato so mi izdali Claritine.

Sprašujem vas, ali je to mogoče ali celo pogosto, da žrelnica ponovno zraste? In kako to, da je zdravnik ni v celoti odstranil, pa me na to ni nihče opozoril? Ali je ponovna opreracija res potrebna in neobhodna? Ali se mu sluh lahko ponovno poslabša, če se za opracijo ne bi odločila?
Kaj predlagate? kako naj postopam dalje?

Precej sem zmedena in se zato obračam na vas. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Pozdrav

Žal mi je da vas izbrani operater ni obvestil o morebitnem ponovnem povečanju žrelnice,saj je v nekaj izjemnih primerih to možno(žrelnica nima ovojnice zato ni jasne meje med žrelnico in globjimi tkivi in kot posledica tega žrelnica lahko ponovno poraste).Če še vedno obstaja slabši sluh oz.če se ugotovi da je žrelnica ponovno povečano je ponovna odstranitev smiselna.Pogosto se istočasno opravi pregled ušes in po potrebi ponovno vstavijo timpanalne cevčice v bobnič,vse pa z namenom da se sluh in dihanje skozi nos normalizira.

Lp Dr.I.B.

New Report

Close