ponovna kriza
živjo,tudi jaz sem se odločila, da vas prosim za nasvet oz. razlago zakaj fant to počne.
skupaj sva že 5,5 let, če odštejem vmesne razhode. z mano je začel hoditi takoj po prekinitvi 3,5 letne zveze z drugo punco. dobre pol leta sva bila skupaj, ko je rekel, da mu najina zveza ne predstavlja prihodnosti in da je med nama konec.seveda sem težko sprejel, vendar sem mislila da se mora smo zdivjat. kmalu za tem, nekaj mesecev kasneje, sva se začela spet dobivat in imela konkreten ljubezenski odnos, s tem da uradno nisva hodil – sva se skrivala:) to je trajalo kar dobro leto, saj nisem imela moči, da bi prekinila on pa tud ni želel, da se pokaževa.vmes je imel eno simpatijo s katero sta se samo pogovarjala….vrnil pa se je k meni, ko sva končno spet uradno predstavila najino vezo, sva bila srečna kar 2 leti, vse dokler ni prišlo do iste krize, da to ni to.spet je imel kontakt z neko punco,a spet je prišel k meni. vleklo se je sicer samo 3.mesece, zatem pa sva do sedaj bila spet skupaj (1 leto). Spet je tu januar, kriza mu nasopi le-ta mesec, in začela se je kriza.spet ne vidi smisla, pravi da me nima rad,išče srečo za vse življenje,…vse isto kot dosedaj, le da tokrat ni nobene punce in ni želel, da greva narazen ampak da imava samo pavzo. stem se nisem strinjala in sem rekla, da grem naprej v svojem življenju,on pa je rekel, da bo še razmišljal in novenemu povedal za naju, ker bova spet kmal nazaj.
vse do krize je vedno čudovito,bila sva na 1mesečnem potovanju in se dobro ujela.pogovarjala sva se tudi že o skupni selitvi,poroki,otrocih…
zakaj se mu to pojavlja?sam ve,da ima krizo in občutke strhu (strah ga je da me bo enkart res prizadel), a z mano se noče pogovarjat o tem! zakaj takrat govori o nama vse najslabše, kljub temu, da je še dan pred tem z mano sanjaril. naj ga spet čakam?bojim se, da se mu bo to dogajalo kar naprej.najraje bi mu pomagala, ker vem da je on pravi zame, vendar silit v zvezo ga ne morem, še manj pa si želim, da bi bila s človekom, ki me nima res rad.
Sedaj bo že 3 tedne od začetka krize. Moram reč, da se dobro držim in da mu ne dajem nobenih znakov, da mi ni vseeno. Zelo sem ponosna, da ga ne kličem, pišem,….
Čez vikend sva bila oba na eni žurki z najino družbo in sem se imela lepo, čeprav je bil tudi on tam. Ves čas se je neki skukal okoli, ko sem se pogovarjala s kolegico in skušal prrisluškovati. Midve sva bile spretne in sva vedno spremenile temo pogovora. Seveda se je moral malo vključevati in dajati svoja mnenja – zlasti, ko sem rekla, da bi rada šla na absolventa….takoj je začel nakladat, da je to brezveze in škoda denarja, ker gre samo za avanturice.
Pol sva pa za trenutek ostala sama in mi je rekel, da je bil na pogovoru pri prijatelju in da naj vem, da je v življenski krizi, da trpi, ker ve da je meni hudo in da veliko premišljuje. To se mi je zdelo prav, kot da želi reči…čakaj me,razmišljam! Seveda je moral dodati tudi, da se bo malce zredil v rit (kolegica ga je zezala, da je nič nima)….in sem si spet mislila – zakaj mi to sploh govoriš? Manjkalo ni tudi malce jeze, da mu speljujem prijatelje in grdo govorim o njemu, ter da imam že sigurno katerega drugega, da njega pa želijo punce zdaj samo izkoristit in on se ne da. Na koncu pa je damo še dodal, da naj se cenim….jaz pa sem rekla, da se še predobro in sem se mu umaknila.
Ne vem zakaj mi vse to razlaga, saj je on šel! Če je v krizi naj mipove vzrok te krize in mu bom pomagala, ne pa kr neki. Glede na lansko krizo je letos manj samozavesten, saj se mi zdi, da ga je pred mano sram, da ima slabo vest, saj aploh ne ve kje bi bil, ko smo v družbi. Lani se je delal norce, me namerno ignoriral, pred mano pecal druge….Je pa res, da sem tudi jaz letos močnejša in mu ne kažem svojih čustev (lani sem mu vse povedla kaj čutim, ga klicala, pisala, tako da je vedel, da ga želim), zato mogoče on doživlja kot da jaz res odhajam.
Res se dobro držim! Strah pa me je kdaj bo prišlo vse to za mano! Ne prenesem nekega lažnega zbujanja pozornosti. Ne razumem, zakaj se tako obnaša, če je želel sam stran.
Če nimaš nekoga rad greš….te ne boli zelo , da si nekoga prizadel, saj poskrbiš za svojo srečo oziroma, če te boli se popolnoma umakneš, da ne dajše lažnega upanja! Se motim? Vsaj jaz bi delala tako!
upam, da sem vam vsaj približno predstavila najin problem oz. bolj njegov in da mi boste skušali pomagati kako naj reagiram in zakaj se mu to dogaja.
hvala
Pišeš samo o tem, kaj želi on. In po prebranem domnevam, da ne ve prav točno, kaj želi. Lahko, da bo vse življenje iskal eno idealno žensko, našel je seveda ne bo, ker idealne ne obstajajo. Prava ljubezen pa takole shajanje in odhajanje s skrivanjem povrh itak ni.
Kaj želiš ti, pa nisi napisala.
Ne razumem čisto, zakaj bi si ga po vseh odhajanjih in fintah še vedno močno želela.
Imej se malo bolj rada in si poišči nekoga, ob katerem boš čutila ljubezen in varnost.
Pozdravljena…
vidim, da si bila velikokrat nespametna…upam, da boš znala sedaj odreagirati.
s tem tipom ni prihodnosi. Po moji oceni je ena čisto navadna zmedabrezciljev in smislov.izkorišča čustva in dobroto…V bistvu te vseskozi vleče za nos..
Da se tI ČENIŠ, jaz globoko dvomim, saj si se bila pripravljena eno leto skrivat????? punca, kje je tvoje samospoštovanje!!!!!Pustiš se vleči za nos bedaku, ki ti je jasno in glasno povedal, da te nima rad..
Koga čakaš…to da se bo spremenil..Tak človek,se ne bo spremenil, saj je zgolj navaden sebičen egoist…kot vidim, pa si ti uredu ženska…le malo več samospoštovanjamoraš dobit…Odreži vse stike in si poišči normalnega, poštenega človeka, ki te bo mel rad in te po SPOŠTOVAL, kar te omenjeni bedak ne.
Srečno!
Sam fant ti je rekel, da se moraš ceniti. Ne ti se ne ceniš, ker če bi se, ne bi dovolila tega kar on počne s tabo. Pometa s tabo kot sam hoče in do sedaj mu je že večkrat uspelo. Odpri oči in začni svoje življenje brez njega. Kolikokrat pa boš morala v življenju prenašati njegove “krize”, ki so odraz njegove nezrelosti, da boš končno sprevidela, da te nima rad, sicer ne bi s tabo pometal. Če ima kaj prav, ima to, da ti je svetoval, da bi bil čas, da se začneš CENITI. Očitno si išče novo partnerico, ki bi mu odgovarjala, do takrat pa ima tebe za rezervo za vsak slučaj, če ne bo našel primernejše.
Pozdrav!
Vprašala bi vas, kako je vam ob vseh teh njegovih odhodih, krizah, prihodih, skrivalnicah? Sedaj igrate na karto moči in samozavesti, da vam je vseeno, v sebi pa čutite nemoč in strah, kako dolgo boste zmogla vzdržati v tej vlogi, ki je tako neiskrena. Igrce, ki jih igrata, niso odraz zrelega in zdravega odnosa in do le tega, bo potrebno prehoditi še veliko poti. Sedaj ste močna in trdna, naslednji trenutek pa klonete pod šibkostjo in nemočjo. Tudi to je igra, ki jo igrata (šipkost in nemoč). Vprašanje, ki se poraja je, kaj želite pri njem doseči s to držo? A se počutite sprejeta ob njem samo takrat, ko ste močna in samozavestna? Zakaj ravno sedaj, ko igrate to vlogo, opreza za vami? Pravite, da doživlja, da sedaj odhajate vi? Zakaj vidva potrebujeta, da eden nenehno odhaja in pušča za sabo bolečino, drug pa ostaja razbolel, zapuščen in zavržen?
Na takšnih temeljih in s takšnimi igrcami bosta težko gradila odnos, razen v nenehnih čutenjih zavrženosti in zapuščenosti? A je to res odnos, ki si ga želita? Vajin odnos govori o dveh otrocih, ki se igrata na peskovniku življenja nevarne igre, s katerimi si vedno znova natrošata soli na rane iz otroštva?