Najdi forum

ponovna fizična privlačnost?

S fantom sva skupaj že dobre 3 leta. Vzgojena sva bila v družinah, ki sta si zelo različni. Najni pogledi na življenje v dvoje so se zelo križali. Moja družina je bila zelo patriarhalna. Vedno smo delali vse tako kot je rekel “fotr”. Skoraj dveleti živiva že skupaj pri fantovih starših. Spoznala sem, da delam narobe in da nisem bila pravilno vzgojena. To sem mu tudi povedala, sva se o tem pogovorila in sem začela drugače delat stvari. Drugače živet. Lažje z manj obremenitvami in manj napora. Fant pa se je v tem času-mojem nasprotovanju in drugačni vzgoji ohladil. Pravi da mu je padel libido. Rad me ima in me ljubi ter spoštuje, to mi tudi pove, vendar mi manjka fizična privlačnost. Manjka seks, ki si ga ne želi več. Kako naj začnem, da pridobim to nazaj? Čeprav me je prosil naj ga pustim pri miru, sem full nepotrpežljiva, to traja že 3 mesece.
Zelo hvaležna vam bom za vse nasvete. lp

Pozdravljena!

Nekaj v tej pripovedi me bega..Kako te ima lahko nekdo rad, te ljubi, pa si ne želi bit intimen s tabo?In naj ti povem, nič nisi nepotrpežljiva, če že traja to tri mesece.Žal na tak način, da ti reče, da ga pusti pri miru, se pomoje ne bo nič izboljšalo.Potreben je pogovor, da se najdejo vzroki za nastalo stanje..zakaj si ne želi sexa s tabo..ne pa kar enostavno rečt, pusti me pri miru, čeprav je to v končni fazi najlažje, pa tudi najslabše.

Želim ti vso srečo in prosi ga da se pogovorita, če mu je kaj do vajine zveze, se bo že potrudil.Mora razumet, da ne moreš čakat v nedogled.

Javi kako bo šlo.

lp, mikimiska

Ja, je kar nekaj vzrokov za to. Ima full probleme v službi in išče rešitev ali zamenjavo, domov hot čist zmozgan, kako bo mislil še na seks. Imam tudi full belega toka, tako da ga je še to začelo motit,….

Hay!

Glej, razumem da ima probleme v službi, ampak da tu in tam se mu ne zlušta, če te ima rad, skoraj težko verjamem.Kaj pa cartanje tudi ne pride v poštev?Al se brani tudi tega?kar se pa belega toka tiče pa tudi se da porihtat, kar bi lahko razumel, žal se pa to ne zgodi kar čez noč.Pa še nekaj..imam občutek da ga zagovarjaš, po drugi strani si pa nesrečna prav zaradi njega, je tako?

lp, mikimiska

Draga Franja!

Pravite, da sta s fantom skupaj že 3 leta, od tega 2 leti živita skupaj živita. Veseli me, da ste si v tem času ozavestili nekatere svoje neustrezne vzorce in jih preobrazili! Vaš fant pa se je v tem času ohladil. Še vas ljubi in spoštuje, le fizično niste več privlačni zanj, če sem vas prav razumel. Tudi potrebe in želje po spolnosti z vami nima.

Vprašanje, če se je ohladil zaradi vaših sprememb, ki so predvsem povezane z vašim značajem in vedenjem in ne z zunanjostjo. Fizično se v tem obdobju verjetno niste kaj dosti spremenili, kajne? Zato ne bi rekel, da je vzrok za njegovo ohladitev vaša osebna rast. Po mojem gre bolj za to, da se je spremenil njegov odnos do vas – zaljubljenost in intenzivni čustveni, tudi fizično-spolni privlak, sta ga minila, kar se običajno zgodi v partnerstvu in to je znak, da se vajino partnerstvo pomika v novo razvojno fazo (o tem si več preberite v članku Pot v dvoje je kot potovanje k sebi )

Verjetno veste (kaj pa vaš fant?), da v vsakem partnerstvu zaljubljenost in čustveni privlak mineta oz. se zmanjšata in odnos je potrebno začeti na drugih temeljih – na medsebojnem spoštovanju, razumevanju, podpori, prijateljstvu, skupni aktivnosti … Takrat se v resnici šele začne učenje prave ljubezni v partnerstvu.

Vprašanje je tudi, če si spolnosti z vami res ne želi zaradi tega, ker ima težave v službi. Kolikor poznam moško naravo, bi rekel, da težave v službi moškim ne preprečujejo, da ne bi razmišljali oz. si želeli spolnosti, saj moški ne povezujejo spolnost nujno s čustvi. Morda res preveč iščete opravičila zanj, ko omenjate tudi svoje težave – če bi vas res imel rad, bi vas razumel in bi vam šel naproti. Prosi vas tudi, da ga pustite pri miru, vi pa ste nepotrpežljivi. Zopet bi bilo dragoceno vedeti, s kakšnim motivom vas prosi, da ga pustite pri miru. Si res želi samote in miru ali ima kaj drugega za bregom – ste pomislili, da ima morda kakšno “prijateljico” – ljubico? V vsakem primeru lahko vi razvijate potrpežljivost, saj z nepotrpežljivim načinom ne boste nič dosegli, tudi če je npr. vaša kritika upravičena. Saj veste, da lepa besede lepo mesto najde.

Svetoval bi vam iskren pogovor z njim in skupaj raziščita prave vzroke za njegovo ravnanje. Svetujem vama tudi, da skupaj prebereta našo knjigo Od čustvene inteligence do modrosti srca, zlasti prispevke o odnosih, komunikaciji in ljubezni.

Veliko resnične ljubezni vama želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close