Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Ponovitev testa

Ponovitev testa

Brat je bil pri zdravniku zaradi velikih težav pri izkašljevanju in zmanjšani sapi. Je sicer športnik, vendar tudi strasten kadilec. Testi so pokazali kopb, vendar se sam s tem rezultatom noče sprijazniti, zato je odločen test ponoviti. Ali je to sploh mogoče storiti? Ali je postopek samoplačnioški in ali ga lahko opravi pri drugem zdravniku? Skušam nekako pridobiti čim več informacij, zato upam, da mi ne boste zamerili, saj je veliko lažje, če človek razpolaga z več informacijami, kot z manj.
Hvala za pomoč.

Spoštovana,

za postavitev diagnoze KOPB ni potrebno kaj dosti “mašinerije”. Dovolj je spirometer. Aparat, ki je v vsakem zdravstvenem domu. Zato ponovitev (osnovne) diagnostike vašemu bratu ne bi smela povzročati posebnih težav.
Sem pa nekoliko presenečen, da ima lahko KOPB aktiven športnik. To se nekako izključuje. Saj težka sapa, ki spremlja KOPB, praktično onemogoča resnejše telesne napore. Morda pa res ne gre za KOPB.
Brat ima nedvomno pravico da poizve za tako imenovano “drugo mnenje”. Ki se ga bolniki morda zares premalokrat poslužujejo.

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close