Ponovitev hernie diska?
Novembra 2013 sem bila operirana na nivoju L5S1, ker mi je po dolgoletnih išiasih in občasnih hudih bolečinah odpovedovalo desno stopalo, sprejeta sem bila urgentno. Hernija je baje bila velika, kirurg je priznal,da se je kar namatral,da jo je v več kosih odstranil.
Noga se ni nikoli popolnoma regenirala. Dve leti pa imam spet bolečine, večino tudi na drugi nogi. Po nogi,kjer je bil prizadet živec imam spet mravljince, mrazenje, včasih mi med hojo kleca gleženj. Parkrat sem že padla zaradi teh klecanj, tako da imam še levo koleno fajn potolčeno in verjetno tudi kaj poškodovano. Bolečine v križu so stalno prisotne, tokrat sevajo na obe nogi.
Priznam, po operaciji se nisem preveč pazila…preveč sedim, čemur se ne morem izognit, uro na dan v avtu za vožnje v in iz službe. V službi tako delo,da včasih tudi na pavzo za malico ne grem. In ne, ne gre drugače. Ali tako ali bit brez službe. Doma skrb za starše, naprej pokojnega očeta, zdaj še mama težko bolna. Dvigam tudi teže, ki jih ne bi smela…..
Po dveh letih prosjačenja, pri moji osebni zdravnici, sem končno spet dobila napotnico za kontrolo na ortopediji. Julija imam datum.
Je možna ponovitev hernije? Kako je v primeru, da je in bo spet potrebna operacija? Kaj bi še lahko bilo…sesedanje vretenc na nižjih nivojih?
Mogoče še podatek, da imam 49 let, nekoč aktivna športica. Zdaj bolj malo migam, večinoma plavanje in hribi.
hvala za odgovor
Spoštovani!
Lahko da gre za ponovno diskus hernijo ali stenozo spinalnega kanala, obrabo ledvene hrbtenice kot posledica na operacijo pred leti. Svetujem kontrolni MR ledvene hrbtenice in z izvidi pregled pri ortopedu. Lahko da bo potrebna ponovna operacija.
Lep pozdrav!