Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ponoven poskus:)

Ponoven poskus:)

Dobro, bom poskusila še enkrat.

Torej, pred 14 dnevi smo bili na testiranju in dobili tole diagnozo;

DERMATITIS ATOPICA ET SEBORRHOICA.
Specifični IgE na kravje mleko 0.10 kU/L (razred 0), na jajčni beljak 0.47 kU/L (razred 1). Priporočali so nam dietno prehrano in mazanje z Elocomom ter Eucerinom (lekarniško pripravljenim). Zanima me za kakšen dermatitis gre, vaše mnenje o tem in vaša priporočila za zdravljenje?
Koža je pri otročku srbeča in posuta z rdečimi, suhimi, odebeljenimi lišaji-predvsem na pregibih. Lasišče je konstantno polno temenc.
Do zdaj smo poskusili že veliko krem, ki pa so stanje le poslabšale, vključno z Eucerinom, Elocoma se (odkrito) zelo bojimo, ker tanjša kožo.

Dete je staro 5, 5 meseca.

Najlepša hvala za vašo pomoč.

LP
D.

Spoštovani,

nisem odgovorila, ker v vašem primeru pride v poštev razgovor in pregled vašega otroka, na pamet nasvetov ne maram pisati, saj me vi zelo konkretno sprašujete. Tudi Elocom je lahko v akutni fazi primeren za zdravljenje , da se začaran krog dermatitisa prekine itd….V zdravljenje je potrebno vključiti oljne kopeli, morda tudi antibiotično mazilo. Hočem reči, ni možno vse odgovoriti prek interneta. Pomembno je , da dogajanje na koži razumete in to se najlažje doseže s temeljitim pogovorom.
Ne mi zameriti.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close