Najdi forum

ponoci nenaden jok

saj so ze bili posti na to temo, pa jih nisem niti odpirala, zdaj pa je tudi pri nas tako: 10mesecnik se ze kaksne tri tedne vsaj enkrat, se pogosteje pa veckrat na noc zbuja s strasnim jokom, vpitjem, cviljenjem. vcasih se na enak nacin zbudi tudi med dnevnim spanjem. nikakor se ga ne da potolaziti, pade v neko agonijo in prigovarjanja niti ne slisi, vcasih zgleda celo, kot da na pol spi. v tem casu ni bilo nobene velike spemembe pri njem v urniku ali cem drugem, zvecer si za obred vzameva vedno cas zanj, mislim, da tudi ni lacen – ko je lacen, joka cisto drugace. res pa je, da ga ob takem vpitju pomiri le dojenje. drugace se dojiva le se zjutraj. zobje niso, tudi prasaka zaradi alegije se ne, kot se je pred meseci. ali imajo lahko taki majhni otroci ze cudne ali morece sanje? lp, cebelcek.

upam, da ni kaksno vnetje uses….
pri nasi, ko je takole jokala, so bile ponavadi sanje. Pomagalo je, ce sva za nekaj trenutkov zapustili sobo (medtem smo prezracili); potem pa nazaj spat; vcasih nam je uspelo sele v petem poizkusu… najlazje se pomirijo ce jih nosis in hodis gor in dol po sobi ter kaj zapojes ali pa sepetas tolazilne besede in pobozas po laskih… Odvisno od otroka…

Meni zveni to kot napad nocne groze, ki je lahko res huda zadeva, ker je bolj malo pomoci. Jaz s tem nimam izkusenj, zato ti ne morem pomagati. Ti pa svetujem, da za pomoc vprasas kaksnega strokovnjaka: od vasega pediatra, do mogoce zdravnika na forumu o druzinski medicini…

Srecno in upam, da boste cimprej uredili.

LP,
Meli

Ja, res se sliši kot napad nočne groze. Na forumu boš našla na to temo kar nekaj napisanega. Pri nas je bilo isto… Začelo se je pri približno istem času kot pri vas, pomagalo je samo dojenje, včasih še to ne, zgledalo je grozno, bala sem se, da otrok doživlja kakšne travme čez dan in potem na to tako odreagira ponoči, nisem vedela kako naj pomagam otroku. Ko sem o tej temi prebrala na forumu, sem se malo pomirila in jo pač skušala tolažiti po najboljših močeh. Stanje se je po drugem letu starosti začelo umirjati, posebej intenzivno je bilo v nočeh okoli polne lune, kakšen mesec pred tretjim letom pa je izvodenelo. Zdaj je stara nekaj čez 3 in je res že nekaj časa mir. Imamo pa dojenčka starega 11 mesecev, pri katerem že opažam iste znake in bojim se, da bomo morali dati vse še enkrat skozi.

Hojla, nič ne skrbi zaradi nenadnega zbujanja, tudi moja 6 mesečnica se že dva tedna zbuja ponoči in sicer od kar se je začelo centralno ogrevanje. Preprosto je žejna, zato ji ponudim vodo po flaški, popije par požirkov in slatko zaspi naprej. Prav tako je tudi pri tebi, odžeja se z mlekom.

Napade groze in podobno pa kar pozabi.

New Report

Close